PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Klonlanmış Hayvan Eti


Barış
19. August 2010, 02:53 AM
ABD'de gıda olarak tüketilecek sığırlar, ölü sığırlardan klonlanıyor.




Et kalitesini ölçmek üzere uzmanlar kesilmiş ineklerden örnekler ve klonlama için kullanılmak üzere en iyilerinden hücreler aldı.



Geçenlerde İngiltere'de klonlanmış ineklerin yavrularının ve bunlardan elde edilen sütün satıldığı, çiftliklerde klonlanmış onlarca hayvanın yaşadığı ortaya çıkmıştı.



ABD'de uygulanan ve 'diriltme' adı verilen teknik, önde gelen hayvan klonlama şirketi J.R. Simplot tarafından gerçekleştiriliyor. Idaho merkezli şirketten Bradey Hicks, "İstediğimiz belli karakteristiklere sahip hayvan ölülerinin belirliyoruz, ama o hayvan için artık çok geç olmuş oluyor. Ama klonlama ile onu diriltebiliyoruz" diyor.



ABD'de klonlanmış hayvan eti besin zincirine küçük ölçekte girdi. 100 milyon çiftlikte aşağı yukarı 1000 klon var. ABD Gıda ve İlaç yönetiminin, klonlanmış hayvanların etinin ve sütünün tüketilmesinin güvenli olduğunu söylese de, süpermarketler ve klonlanmış ürünlere gizli bir yasak uyguluyor.



ABD'nin önde gelen hayvan klonlama şirketi ViaGen'nin başkanı Mark Walton, tarımda klonlamanın eninde sonunda tüm dünyada yaygın hale geleceğini savunuyor. Klonlanmış hayvanın etinden ya da klonlanmış hayvanın yavrularından elde edilen ürünlerin zararlı olduğuna dair bir kanıt yok, ancak Avrupa Gıda Güvenliği kurumu bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerektiğini söylüyor.



Uzmanlar laboratuvarda üretilen yapay etin de 10 yıl içinde raflardaki yerini alacağını düşünüyor.



GAZETEPORT

hiiic
19. August 2010, 10:19 AM
http://www.viagen.com/

adamlar satışa başlamışlar... siteyi biraz dolandım şimdilik 3 cins kopyalıyorlar.. Sığır, at ve domuz.

-Yazdıklarına göre olay son derece sağlıklı, normal, doğal hayvanlardan bir farkı yok..
-Hayvanlarınız arasından en sevdiğiniz en beğendiğiniz en verimli olan hangisiyse aynısından istediğiniz kadar üretebiliyorlar. üşünsenize çiftliğinizdeki en verimli hayvandan 10larca alıyorsunuz.
-İsterseniz 1500 dolara istediğiniz hayvanı sigortalayabiliyorsunuz. ödemeyi kredi kartıyla yapabiliyormuşsunuz. hayvan yaralanırsa, ölürse yada kaybolursa aynısından size göneriyorlar,,, çiftliğiniz komple kaybolsa bile aynı hayvanlardan size veriyorlar tabiki ücret karşılığı. ama hayvan cinsiniz güvence altında oluyor.

Şimdiye kadar pek çok kişi bu yolla hayvan üretmeye başlamış, müşterilerin yorumları gayet olumlu.
Kendi veterinerleri gelip istediğiniz hayvandan dokuyu alıp labaraturara götürüyor, ve okunun alındığı hayvanın aynısı sipariş üzerine istediğiniz miktarda üretiliyor.

Hazır ilgimi çekmişken aşağıdaki linkide yakaladım.. Hadi hayvan kopyalamak felan neyse, belki büyük yararını göreceğiz, en verimli cinslerimiz geri dönecek yada nesli tükenen hayvanlar tekrar geri getirilebilecek ama şu aşağıdaki nedir arkadaşım yaaaa, yazıktır günahtır, bu ne bicim iştir yaaa hay ben sizin genetik teknolojinize yaaa.

http://www.genpets.com/meet.php

hiiic
19. August 2010, 10:35 AM
RA'D

16. De ki: “Göklerin ve yerin Rabbi kimdir?” De ki: “Allah'tır.” De ki: “Allah'ın astlarından o kendi kendilerine fayda ve zarar vermeye gücü olmayanları velîler mi ediniyorsunuz?” De ki: “Hiç kör ile gören bir olur mu? Ya da karanlıklarla aydınlık bir olur mu?” Ya da Allah'a, O'nun gibi yaratan birtakım ortaklar buldular da, bu yaratış kendilerince birbirine benzer mi göründü? De ki: “Allah, her şeyin yaratıcısıdır. Ve O, birdir, kahhar'dır [her şeye üstün ve kahredicidir].”

17. O [Allah], gökten bir su indirdi de vâdiler, kendi ölçüsünde sel olup aktılar. Sonra da sel, suyun yüzüne çıkan bir köpük yüklendi. Bir zînet eşyası veya bir yarar sağlamak için ateşte erittiklerinin üzerinde de benzeri bir köpük vardır. –Allah, hakk ve bâtılı böyle örnekler.– Sonra köpük atılır gider, insanlara faydası olan ise yerde kalır. İşte böyle Allah, örnekleri verir.


Sanki ayete göre bu işin sonu pek yararlı olmayacak gibi geldi ama bilinmez tabiki. Genetik bitkisel ürünler biz farkına bile varmadan sofralarımızda yerini aldı, bu konuda gerekli teftiş ve çalışma yapılmaığı gibi genetik tohumların ülkemizde kullanıldığı yönüne pekçok güvenilir kaynak raporu mevcut. 10 yıl içinde genetik domatesten kimse ölmezse genetik hayvancılıkta aynen bu gibi sofralarımıza gelecek kaçışı yok... Keşke bu konuda ülkemizde çalışma yapsaydı, geri kaldık bari çok geri kalmasaydık.