PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Firavun'üzzaman


Eren Erdem
17. August 2010, 10:09 AM
Bir süre önce duyduğumda iliklerime kadar dehşet duygusuna kapıldığım bir söz işittim. Sözü söyleyen zat’ı meçhul, sözüm ona; İslam’ın küresel temsilcisi olma iddiası ile tanınan bir kişi idi.
İslam düşüncesi üzerine harcadığım yılları gözümün önüne getirip, ‘’ya ben yanlış okudum, ya da bu adamlar yalancı’’ gibi bir fikre kapıldım.
Ancak, Kuran’ın o engin ayetleri zihnimde belirir belirmez, yanlış okumadığımı bir kez daha anımsayıp, o melanet dolu kelimeleri sarf edenlerin ‘’yalancı’’ olduğuna tekrar kanaat getirdim.
İnsanlarımızın ölümüne neden olan bir operasyon hakkında “izin alınmalıydı” diyebilen, ve buna rağmen ‘’İslamlık iddia edenler’’, ne yapmak istiyor dersiniz…
Biraz değineyim;
(ÂLİ IMRÂN suresi 11. ayet) Tıpkı Firavun hanedanı ve onlardan öncekilerin durumu gibi. Ayetlerimizi yalanlamışlardı da Allah, onları günahları yüzünden yakalamıştı. Allah, cezayı çok şiddetli vermektedir.
Kuran’ın tanımladığı Allah’ı ilan eden Hazreti Peygamber ve öncesinde aynı eylemi hayata geçiren diğer Resuller’in genel olarak tarif ettiği dairenin adı ‘’tevhittir’’.
Tevhit, ahaddiyette birleşme, birleme, bir olma, birlikte yaşama, evrensel benliği idrak etme gibi manalar içeren, doktriner yapısı itibari ile bir dünya görüşü olan geniş bir çatıdır.
Firavun’un tanrısallığını ilanı ile Ebu Cehil’in otoritesini kabullendirme mücadelesi arasında bir fark görmeyen Kuran, genel olarak İslam olmanın temel yolunun; tevhitten geçtiğini bildirmektedir.
Bizim Kuran’dan yola çıkarak vardığımız tevhit menzili; insanlığın ‘’ego, hırs ve ihtiraslardan’’ arınmak sureti ile, evrensel gerçekliği/tabiatı bir bütün olarak görmesi ve bu farkındalık nazarında yaşamını sürdürmesi biçimindedir.
Bu hakikati iyi algılayan Bektaşi pirleri, ‘’72 Millete bir nazarda bakmak’’ gibi evrensel bir tabir kullanarak, vahyin dininin bütünleştirici ruhunu ortaya koymuşlardır.
Bu bağlamda, Kuran’ın toplumunda; ego, hırs, ihtiras, mülkiyet, mal yığma adına çıkar sağlama gibi olgular yoktur.
Bu hakikatleri daha evvelki yazılarımızda siz değerli okurlarımızla paylaşmıştık…
Şunu da söylemiyorum; İslam yapısı itibari ile Sosyalizm ile bütün halinde yaşanmalıdır…
Hayır, İslam’ın öngördüğü dialektik; Madde-Mana bütünlüğüne dayalıdır. Dolayısı ile uyumlu olduğu görüşler olarak karşımıza çıksa da, tam manası ile bir bütün olamayacağı fikirler olabilir.
Firavun’un ana mesleği, kendi irade ve benliğini öne çıkartarak, egemenliğini ve sultasını dikta etmesi idi…
Yani, İslam’ın temel buyrukları arasında yer edinen ‘’egosuzlaşma, mülksüzleşme’’ eğilimini yok ederek, kendi ismi üzerinde bir güç ilan etme rahatsızlığı denilebilir.
Kuran’ın ŞİRK tanımına tamamen uyan bu tutum, genellikle ‘’sürüye bağımlı yaşayan bireylerde açığa çıkan’’, statükonun bekçilerince pratize edilen genel bir tavırdır…
Efendim, Kuran’ın dininde; nüsuklar , hadler ve bugün yaşanan şekilsellik yok iken, bunları kutsallaştırıp, dinin gerçek yüzünü örtenlerin tamamı bu cümle ve dairedendir…
Yani, söz konusu cemaat liderlerinin ismi üzerine kurgulanan her iş ‘’şirkin açığıdır.’’
Kişi, kurum ve devletler üzerinden dikta edilen ‘’din’’, afyon dindir. Kuran’ın dini ile ilişkisiz bir şirk yığınıdır…
(BAKARA suresi 135. ayet) "Yahudi yahut Hıristiyan olun ki doğruya kılavuzlanasınız." dediler. De ki: "Hayır, öyle değil. Şirk ve yozlaşmadan uzak bir biçimde, İbrahim milletinden olalım. O, şirke bulaşanlardan değildi."
İbrahim Resul’ü semavi dinlerin atası olarak gören bu zihniyet, bu ayetin derinliğinden bihaber görünmektedir.
Ayet şöyle buyuruyor;
Yahudilerin ve Hristiyanların etik gördüğü yaşam formu, şirkin ta kendisidir…
Neden mi ?
Ruhbaniyet, bireycilik, ego, ihtiras, kapitalizm…vs.
Bugün Yahudi sermayesinin geldiği noktayı iyi gözlemleyin, ortaçağ’da engizisyonun hizmet ettiği feodal kralları dikkatli inceleyin, her biri ‘’kişi ve kurumları merkezileştirerek, güç ve iktidar sağlama adına tevhidden kopmuştur’’.
Vatikan bunun en belirgin kurumudur…
İslam ise, bütün bu şirk düzeninin kendisine karşı çıkmıştır.
Ebu Cehil’lerin temsil ettiği ‘’müşrik kanat’’, Allah’a inanan, ibadet eden, namaz kılan, hacc yapan ancak tüm bu işleri yaparken, Allah dışında benlik ve odaklar üreterek, onları aracı kılan, dini Allah’a has kılmayan bir görüş bütünü idi.
Bunu ‘’Cahız vet’tebyin’’ de, müşriklerin hac yaparken ‘’lebbeyk, Allahumme lebbeyk’’ dediğini okurken görebiliriz.
Dolayısı ile putperestlik bir din değil, Allah’a ulaşma yöntemi olarak lanse edilen bir bataklıktır. Bu bataklığa düşenlerin tamamının amacı ‘’Allah’a yaklaşmaktır.’’
Papazların, Hahamların ve Hocaefendilerin ortak yönünü Kuran şu şekilde tarif etmektedir;
(TEVBE suresi 34. ayet) Ey iman sahipleri! Şu bir gerçek ki, hahamlardan ve rahiplerden birçoğu halkın mallarını uydurma yollarla tıkabasa yerler ve Allah'ın yolundan geri çevirirler. Altını ve gümüşü depolayıp da onları Allah yolunda harcamayanlara korkunç bir azap muştula.
Bugün dindarlık adına putperestlik dikta eden odakların ‘’uydurduğu’’, 1/40 gibi saçma ve Kuran dışı zekat anlayışı, mülkiyeti koruma adına uydurulmuştur.
Bunu uyduranlar uzaydan gelmemiş, aksine içimizden çıkmış, ‘’ilahı para olan’’ kıt akıllılardır.
Kuran’ın şu net buyruğuna rağmen;
(Bakara 219.ayet) …..Ve sana neyi infak edeceklerini de soruyorlar. De ki: "Helal kazancınızın size ve bakmakla yükümlü olduklarınıza yeterli olanından artanını verin." İşte Allah, ayetleri size böyle açıklar ki, derin derin düşünebilesiniz.
Bu şekilde saçma fikirler üretebilmişlerdir. Bu uydurmaların farkına varılmasın diye; ‘’Kuran’ı sadece hocalar anlar, alimler ne derse o’’ diyerek, hocaefendi dinciliğinin temellerini atmış, bu dini ‘’uçan şeyhlerin’’ hikayeleri ile doldurarak, evrensel tabiat dialektiğini yıkmış ve neticesinde ‘’raiye/eşek sürüsü’’ üretmişlerdir.
Şimdi bu odaklar, zulüm gören insanlara, dini her ne olursa olsun, görüşleri her ne olursa olsun; yardım etme gayretinde olanların, zalimlerden izin alması gerektiğini ifade etmektedirler.
Aynı zamanda, bu milletin minnet borçlu olduğu Mustafa Kemal’in içtiği rakıları saymak sureti ile kendisini dinsiz ilan ederek tahakküm kurmaktalar…
Üstelik, bu adamlar; dini kendi tekellerine alarak, halkın dinden uzaklaşmasına hizmet etmekteler. Ne yalan söyleyeyim, eğer din buysa ‘’ben dahi’’ uzak dururum…
Bu şirk çetesi, 1300 senedir faal biçimde eylem halinde. Kerbela’da İmam Hüseyin’i şehit edenler de aynı çetedir, bugün Amerikan Emperyalizmine sığınarak İslam’lık taslayanlar da…
Ne demeli ?
Bu zulüm çetesine Allah’tan basiret dilemeli. Ve halka aydınlanma formülleri sunmalı. Kaldı ki, bu hıyanet güruhunun egemenlik alanı bu denli genişlemiş, bankalar, okullar ve iktidar sahibi olmuşlar iken…
Ancak unutmamak gerekir!
Firavun’u kahreden bir Musa idi…
Nemrut’u ise bir sinek!
Birgün bir Musa ile Sinek gelir!
İşte o gün devran döner!
Eren Erdem
Odatv.com

http://odatv.com/n.php?n=bediuzzamanin-yerinde-firavunuzzaman-mi-oturuyor-2706101200

dost1
18. August 2010, 03:41 AM
Selamun Aleykum! Değerli Eren Erdem Kardeşim!

Allah razı olsun. Düşüncelerinizi bizlerle paylaşıyorsunuz. Rabbim ilminizi artırsın.



...

Efendim, Kuran’ın dininde; nüsuklar , hadler ve bugün yaşanan şekilsellik yok iken, bunları kutsallaştırıp, dinin gerçek yüzünü örtenlerin tamamı bu cümle ve dairedendir…




Nüsuklarla ilgili ayetleri birarada görmenin yazınızı daha bir anlamlı kılacağını düşünüyorum.

En'am;162: Kul inne salatiy ve nüsükiy ve mahyaye ve mematiy Lillahi Rabbil alemiyn
En'am163: La şeriyke leHu, ve bi zâlike ümirtü ve ene evvelül müslimiyn

De ki: "Benim salâtım [sosyal desteğim], ibadetim, hayatım ve ölümüm sadece kendisinin ortağı olmayan âlemlerin Rabbi Allah içindir. Ve ben böyle emrolundum ve ben Müslümanların ilkiyim."

Hacc;34: Ve likülli ümmetin cealna menseken liyezkürusmAllahi alâ ma razekahüm min behiymetil en'am feilahuküm ilahun vahıdün feleHu eslimu ve beşşiril muhbitiyn
Hacc;35: Elleziyne iza zükirAllahu vecilet kulubühüm ves sabiriyne alâ ma esabehüm vel mukıymis Salati ve mimma razaknahüm yünfikun

Ve Biz, her ümmet için, Allah'ın kendilerine hayvanların behiminden rızık olarak verdikleri üzerine O'nun adını ansınlar diye bir mensek [ibâdet yeri/ibâdet biçimi] kıldık. İşte, sizin ilâhınız, bir tek ilâhtır. O nedenle, yalnız O'nun için Müslüman olun. Allah anıldığı vakit onların kalpleri titreyen, kendilerine isabet edene sabreden, salâtı ikâme eden ve kendilerini rızıklandırdığımız şeylerden infak eden o Allah'a içtenlikle boyun eğenlere müjdele.

Hacc;67: Likülli ümmetin cealna menseken hüm nasikuhü fela yünaziunneke fiyl emri ved'u ila Rabbik inneke leala hüden müstekıym

Biz her ümmet için bir ibâdet yolu tayin ettik. Onlar ona göre ibâdet etsinler. O hâlde bu işte seninle hiçbir zaman çekişmesinler. Sen de Rabbine çağır. Şüphesiz sen, dosdoğru bir kılavuz üzeresin.

Bakara;127: Ve iz yarfeu İbrahîymül kavaıde minel Beyti ve İsmaıyl Rabbena tekabbel minna inneKe entesSemi’ul ‘Aliym;

Bakara;128: Rabbena vec'alna müslimeyni leKe ve min zürriyyetina ümmeten müslimeten leKe, ve erina menasikena ve tüb aleyna inneKe entetTevvaburRahîym;
Bakara;129: Rabbena veb'as fiyhim Rasûlen minhüm yetlu aleyhim ayatike ve yüallimuhümül Kitabe velHikmete ve yüzekkiyhim inneKe entel Aziyz’ül Hakiym;

Ve hani İbrâhîm ve İsmâîl Beyt'ten temelleri yükseltirler: “Rabbimiz! Bizden kabul buyur, şüphesiz Sen en iyi işitenin, en iyi bilenin ta kendisisin. Rabbimiz! Bizim ikimizi Senin için islâmlaştıran kıl. Soyumuzdan da senin için islâmlaştıran bir ümmet kıl [getir]. Ve bize kulluk yöntemlerini göster, tevbemizi de kabul et. Şüphesiz Sen tevbeleri çokça kabul edenin ve çok merhametli olanın ta kendisisin. Rabbimiz! Bir de onlara içlerinden bir peygamber gönder ki, onlara Senin âyetlerini okusun, onlara kitabı ve hikmeti [zulüm ve fesadı engellemek için konulmuş kanun, düstur ve ilkeleri] öğretsin, onları arındırsın. Hiç şüphesiz Sen, azîz'in, hakîm'in ta kendisisin.

Bakara;196: Ve etimmül Hacce vel Umrete Lillah fein uhsırtüm femesteysera minel hedy ve la tahliku rüuseküm hatta yeblüğal hedyü mahılleh femen kane minküm merıydan ev bihi ezen min re'sihi fefidyetün min Sıyamin ev Sadakatin ev Nüsükin, feiza emintüm femen temettea bil Umreti ilel Hacci femesteysera minel hedy femen lem yecid feSıyamü selaseti eyyamin fiyl Hacci ve seb'atin iza raca'tüm tilke aşeratün kamiletün, zâlike li men lem yekün ehlühu hadıril Mescidil Haram vettekullahe va'lemu ennAllahe şediydül ıkab

Ve hacc ve umreyi Allah için tamamlayın. Buna rağmen, eğer alıkonursanız, o zaman hediyeden kolayınıza gelen şey! Bununla beraber bu hediye, yerine varıncaya kadar başlarınızı tıraş etmeyin. Artık içinizden hasta olana veya başından ona [tıraşa] bir rahatsızlığı bulunana oruç veya sadaka yahut da ibâdetten bir fidye! Artık emin olduğunuz zaman da her kim umrede hacca kadar kazanç sağladıysa, artık hediyeden kolayına geleni! Fakat kim bulamazsa artık üç gün haccda, yedi de döndüğünüzde oruç tutması! Bu, tam ondur. Bu [hüküm], ailesi Mescid-i Harâm'da hazır olmayanlar içindir. Allah'a takvâlı davranın ve şüphesiz Allah'ın cezasının çok şiddetli olduğunu bilin.

Bakara;200: Feiza kadaytüm menasikeküm fezkürullahe kezikriküm abaeküm ev eşedde zikra feminenNasi men yekulü Rabbena atina fiyddünya ve ma lehu fiyl ahırati min halak;
Bakara;203:Vezkürullahe fiy eyyamin ma'dudat femen teaccele fiy yevmeyni fela isme aleyhi ve men teahhara fela isme aleyhi limenitteka vettekullahe va'lemu enneküm ileyhi tuhşerun;

Bakara;199: Sümme efıydu min haysü efadanNasu vestağfirullah innAllahe Ğafurun Rahîym;

Sonra da ibâdetlerinizi [görevlerinizi] gerçekleştirdiğinizde, tıpkı babalarınızı andığınız gibi hatta daha kuvvetli bir anışla Allah'ı anın. Ve Allah'ı sayılı günlerde anın. Artık kim iki gün içinde acele ederse ona günah yoktur. Kim de ertelerse ona da günah yoktur. Bu, takvâlı davranan kimseler içindir. Allah'a takvâlı davranın ve şüphesiz kendinizin O'na toplanacağınızı bilin. Sonra da insanların akıp geldiği yerden siz de akıp gelin ve Allah'tan bağışlanma isteyin. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. İşte insanlardan bazısı, “Ey Rabbimiz! Bize dünyada ver!” diyen kimselerdir. Onun için de âhirette bir nasip yoktur.


Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz

RemotE
26. August 2010, 11:15 AM
Bir hanif 'in Allahın ayetlerine [parantez] eklemesini gerçekten kınıyorum!

Bundan vaz geçin..

hiiic
26. August 2010, 09:28 PM
Bir hanif 'in Allahın ayetlerine [parantez] eklemesini gerçekten kınıyorum!

Bundan vaz geçin..

Sadece bu kadar mı? bu kadarcıksa sorun yok... , sen bir hanifin abdestsiz kuran okumasını kınamıyor musun? Ya ayetlerin meallerini manasını arabcasıyla bir hatta daha üstün tutmasını hazmedebiliyor musun? Ya bu ayetleri namaz dışında kullanmamızı, ya ayetlerle kimilerinin ne kadar basiretsiz olduğunu ve uydurdukları saçmalığı islam diye bize yutturmaya çalıştıklarını açıklamamızı knamıyor musun? apartmanda altkatta oturanların evind ekuran olmasını? belden aşağıda sonuçta,,, ya dünyanın alttarafında kalanları, bence güney yarım kürede kuran yasaklanmalı... Zaten önemli değil gulhü ile inna ataynayı bilsen yeter, sadece puta taparken kullanacaksın sonuçta. Bide kuranda olmayan subaneke ettahyat allahumme salli barik bil yeter, kurana gerek yok...

Bence sen parantezi değil, Allahın ayetlerinin kullanıldığı herşeyi kınıyorsun.
Parantez eklenmsine kızıyormuş,,, esre ötre eklenmesine sesin çıkmıyor ama, nasıl olsa yobazlar ekliyor sorun değil... Yobazzzzzzzzzzzzzz

hiiic
26. August 2010, 09:33 PM
Bu arada googlede yobaz diye aratırken buldum hoşuma gitti... adamlar yobazlara karşı tim kurmuşlar ama bitmiş link ölmüş, timi berteraf etmişer, tahminimce bütün üyelerini dövmüşlerdir. En alttaki resim tahminen timi dağıtan grubun resmi, manifastoyu fes ettirip camiye namaza gidiyorlar. Hadi bakalım dinsizin hakkından imansız gelirmiş,

http://www.wardom.org/resimler/44463_217_yobaz_spider_man_by_tmr5555.jpg

----------------------------------------------------------------
Alıntı;
Anti yobaz manifestosu

Ülkemizde sayısı gün geçtikçe artan yobazlara karşı bir tim kurmayı uygun gördük.
Peki nedir yobaz?

Dini yozlaştıran, putlaştıran ; dini kendi istediği gibi algılayan, dini kişisel çıkarları için kullanan ve kendisi gibi düşünmeyen herkese karşı çıkandır yobaz.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olur yobaz. Araştırmaz, öğrenmez ama kulaktan dolma fikirlerini -yanlış da olsa- körü körüne savunur.
Hırçındır, kendi gibi düşünmeyenlere kin duyar. Onların susturulmalarını veya mümkünse yokedilmelerini savunur.
Cahildir, Kur-an'ın ''iyilik et'' değil, ''itaat et '' dediğini sanır.
Aptaldır, Kur-an'dan iki sure okuyanı alim sanır, peşinden gider.
Bakar kördür; devletten çalan kişi yandaşıysa ''ben görmedim, görmeden inanmam'' ayağına yatar.
Oysa ki yandaşının malı götürdüğünü bal gibi de bilir.

Koyun gibidir yobaz ; kendisine ne söylenirse onu yapar.
Hacıdan-hocadan duyduklarını din kanunu sanır.
Hacıya-hocaya iman eder; peygamberin, kendisine tapılmasına izin vermediğini bilmez.
Tapılacak tek varlığın allah olduğunu bilmez, çünkü okumaz, öğrenmez, öyle olduğunu bilemez...

Tehlikelidir yobaz, dengesizdir ; çünkü kimin ona hükmedeceği hiçbir zaman belli olmaz.
Çobanı sürekli değişir Türkiye'de yaşayan yobazın. Kendi de bilmez hangisinin doğru; hangisinin yanlış olduğunu , hepsine ''hocam bilir'' der geçer...
Yobaza anladığı dilden ''gel'' diyen herkesin eteğine gider yobaz. Sabit bir efendisi yoktur, yüzünü menfaatten yana döner.

Çok insana yardım etmenin değil, az insana yardım edip çok insana göstermenin daha çok sevap getirdiğini sanır yobaz. Gösteriş yaptığını bilmez, bilse de hoşuna gider bu durum...


Kısacası ; kontrolsüzdür yobaz, freni patlamış kamyon gibidir, kime ,ne zaman vuracağı hiç belli olmaz.

Bu nedenle biz, Anti yobaz Timi'ni kurarak ; yobazlara karşı savaşmayı bir görev bildik.

Amacımız ;freni patlayan bu kamyonu duvara doğru sürerek, bir daha kimseye zarar veremeyecek hale sokmaktır.
Amacımız budur ve elimizden ne geliyorsa, amacımızı gerçekleştirmek için yapmaya hazırız.

Anti Yobaz Timi


Tam Bana Göre Dediğini Duyabiliyorum :p

KAYNAK (http://www.wardom.org/oku.php?w=AYT-Anti-Yobaz-Timi)
--------------------------------------------


http://www.ortakyasam.org/hermes/bosweb/web008/images/image/5yobaz.JPG