PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evet


hiiic
6. August 2010, 02:39 AM
Nisâ 135
Ey iman edenler! Adaleti titizlikle ayakta tutan, kendini, ana-babanız ve akrabanız aleyhinde de olsa Allah için şahitlik eden kimseler olun. (Haklarında şahitlik ettikleriniz) zengin olsunlar, fakir olsunlar Allah onlara (sizden) daha yakındır. Hislerinize uyup adaletten sapmayın, (şahitliği) eğer, büker (doğru şahitlik etmez), yahut şahidlik etmekten kaçınırsanız (biliniz ki) Allah yaptıklarınızdan haberdardır.

--------------------------------------------------------------------



Tevbe 17
Allah'a ortak koşanlar, kendilerinin kafirliğine bizzat kendileri şahitlik ederlerken, Allah'ın mescitlerini imar etme selahiyetleri yoktur. Onların bütün işleri boşa gitmiştir. Ve onlar ateşte ebedi kalacaklardır.

Tevbe 107
(Münafıklar arasında) bir de (müminlere) zarar vermek, (hakkı) inkar etmek, müminlerin arasına ayrılık sokmak ve daha önce Allah ve Resulüne karşı savaşmış olan adamı beklemek için bir mescid kuranlar ve: (Bununla) iyilikten başka birşey istemedik, diye mutlaka yemin edecek olanlar da vardır. Halbuki Allah onların kesinlikle yalancı olduklarına şahitlik eder.

hiiic
6. August 2010, 02:48 AM
bilgisizce, ukelaca yorumlar yapmışım, özür dilerim.

Miralay
6. August 2010, 08:55 AM
Selam hiiiç kardeşim

Siyasi tercihini "evet" olarak kullanma isteğini saygıyla karşılıyorum.

Ben bu konuda senin gibi düşünmüyorum. Yani madalyonun diğer tarafını da sizlere göstermek istiyorum.

Ben 43 yaşında olmam hasebiyle 12 Eylül 1980'i ve daha önceki fitneleri görenlerdenim.

Ben bu anayasa değişikliği pakedine olumsuz bakanlardanım.

Sebeplerini sıralayacak olursam:

-Anayasa değişik konsensusların ortak mutabakatlarıyla oluşturulur. Tek bir gurubun oluşturduğu anayasa diktatörlüktür. Sen sosyoloji,psikoloji ve sosyal psikoloji alanında sanırım ilim sahibisin.(Bu zamana kadar yazdıklarından bunu çıkardım :))

-Bu maddeler mecliste oya sunulacağı zaman; muhalefet partileri her maddeyi tek tek oylamayı teklif ettiler. Fakat iktidar bunu paket olarak ileri sürdü. Yani konsensüs sağlanamadan oylandı.

-Bu oluşturulan paket tüm siyasiler ve sivil toplum örgütleri tarafından yeterince tartışılamadan aceleye getirildi.

-Zaten anayasada mevcut olan temel hak ve özgürlükleri öne süren maddeler ileri sürülerek, halkın gözü boyanmak istenmektedir.

-Referandum tarihinin 12 Eylül olarak kararlandırılması da maniidar değil midir? :)

-Bu anayasa kabul edilse bile 12 Eylül darbecilerinin zaman aşımından dolayı yargılanamayacağını hepimiz biliyoruz sanırım. Yargılanması hukuka aykırıdır. Zira aradan 20 yıl geçmiştir.

-Bu yeni anayasanın 6.maddesini içine sindirerek okumanı tavsiye ediyorum. Resmen terör örgütü liderine af getiriyor.

-Son olarak ta bu anayasa eğer seçilirse; sadece tek bir partinin ya da gurubun anayasası olacaktır.

Benim oyumun rengini sorarsan; hala araştırmalarımı sürdürüyorum. "Evet" ,"Hayır" oyunu verebilmem veya oylamaya katılmamam veya "BOŞ" oy atmam için sağlam gerekçeler bulmaya çalışıyorum. Benden sonra gelecek nesile ve en önce vicdanıma rahat hesap verebilmeliyim. Hiçbir siyasi partiye sempatim de yok,antipatim de. Hayatta parti tutmadım;tutmayacağım da. Parti demek fırka demektir,hizib demektir. Bir taraftan mezhepleri, İslam'ı bölüyor diye yerden yere vuracağız; fakat onların çağdaşlarını savunacağız. Bu bana ve hiçbir hanife uymaz.

Allah'a emanet ol.

Barış
6. August 2010, 11:14 AM
12 Eylül, Amerikanın bizim çocuklar dediklerinin bir ürünüdür. Ve daha sonra verilen meyvelerin sonucu da AKP'dir zaten. Ben başbakanın 12 Eylülle ilgili söylediklerinde samimiyet olduğunu düşünmüyorum. Bugün bulunduğu yerin temelleri bir şekilde o günlerde atıldı çünkü.

Anayasaya evet veya hayır demeyi ayetlere bağlamayalım lütfen. Çok yanlış bir tavır bence. Anayasa değişikliğini inceleyip karar vermek gerekir.

hiiic
6. August 2010, 05:54 PM
bilgisizce, ukelaca yorumlar yapmışım, özür dilerim.

snobyx
7. August 2010, 07:35 PM
12 Eylül 1980 günü dünya çift kutuplu bir dünya idi.Bir taraf Nato örgütlenmesi altında liderliğini Birleşik Devletlerin yaptığı Batı Bloğu,diğeri ise Varşova Paktı olarak anılan Sovyet Bloğu idi.Türkiye ise bu iki bloğun ortasında kalmış yarı bağımsız bir devlet idi.Türkiye'de Sol Bloğun kuvvetlenmesi tehlikesini gören batı bloğu darbeyi planladı ve yaptırdı.(Bizim çocuklar meselesi)

Darbeden sonra ise ''Ilımlı İslamcı'' akımlar Batı tarafından desteklendi ve Akp ya da türevi partiler ortaya çıktı.Bugün ise 2.Cumhuriyet hedefine ulaşmak için son adım yüksek yargının siyasi otorite tarafından ele geçirilmesidir.Bu anayasa oylamasınında esas amacı budur,birkaç tane kozmetik madde ile demokrasi kılıfına geçirilmek istenmesine rağmen.

Sözün özü oyum Hayır olacaktır,çünkü yargının siyasi otoritenin kontrolünde olmamasını istiyorum.

Umarım ülkemiz için HAYIRlısı olur.

hiiic
8. August 2010, 02:23 AM
bilgisizce, ukelaca yorumlar yapmışım, özür dilerim.

hiiic
8. August 2010, 02:41 AM
bilgisizce, ukelaca yorumlar yapmışım, özür dilerim.

snobyx
8. August 2010, 10:22 AM
Değerli Hiiç kardeşim,

Yazdıklarını tekrar okumanı öneririm çünkü ağzından çıkanı kulakların duymuyor.Bir partiye veya fikre gönül vermiş olabilirsin bu en doğal hakkın fakat senin gibi düşünmeyen insanları söylemedikleri şeylerle suçlayamazsın.Örneğin beni,ben yüksek yargı siyasi vesayet altında değil askeri vesayet altında olsun demedim.Sizin yaptığınız bir yanlışı başka bir yanlışla düzeltmeye çalışmak.Yargı tam bağımsız olmalıdır diyorum ben.

Ayrıca Hayır oyu verecek milyonlarca insanın demokratik seçim hakları olduğu için hayır verdiğini unutmayın.Adı üstünde Referandum birileri evet verecek birileri hayır.Ne evet veren suçlanabilir ne de hayır.Özgür irade denilen şey Kuran'da geçiyor değil mi?Bırakın dileyen Hayır versin dileyen evet.

Son olarak TSK'ya bu dönemde ağır bir psikolojik savaş açıldığı ve bunun etkisinde kalan büyük bir kalabalık olduğu belli.Elbette her kurumda olduğu gibi ordada yanlışlar olacaktır ve eleştirilecektir ama bu insaf sınırları içinde olmalıdır.Çünkü TSK bu milletin yaşam garantisi ve gözbebeğidir.İspatıda Kurtuluş Savaşı'dır.

Not:Referandum tarihinin 12 Eylül seçilmesi Anayasa mahkemesinin değil Yüksek seçim Kurulunun takdiridir.Türkiye'de bu işlere YSK bakar kardeşim.

hiiic
8. August 2010, 03:05 PM
bilgisizce, ukelaca yorumlar yapmışım, özür dilerim.

ÖmerFurkan
11. August 2010, 11:40 PM
İnsaf sınırları içerisinde eleştiri yapmamız sorgulanırken, verdiğimiz binlerce şehidin boş bir dava, 2 milleti birbirine düşürmek için verilmiş binlerce asker destekli ölüm olduğunu anlayıp hangisinin daha insaf dışı olduğu sorgulamak gerekir. Benim yaptığım eleştiri mi daha insafsızca yoksa askeriyenin (anayasanın yazarları) tepe noktalarındaki kişilerin pkk'yı yaşatma ve destekleme süreçleri mi?

Sen köşe noktalara masonları çekip, bu ülkenin dürüstlerini ihraç edersen, sırf eşinin başı bağlı diye önünü haksız yere kesersen elbetteki o kurum kısa zamanda kötülüklerle dolup taşacak, bir gün gelecek kendi heronlarını düşürmek için planlar yapacaklar.
Bu günkü eli silahlı kurumu kurtuluş savaşı dönemindeki orduyla karşılaştırmak, bu günk geleneksel hatta tarikatlı dini peygamber dönemindeki hakiki islamla karşılaştırmak gibidir. Bir grup mason oturdukları yerden hangi ilde ne kadar şehit verileceğini hesaplarken, bir grup üst komutan hangi askerlerimizi hangi pusunun önüne atarken, pkk askerlerimiz tarafından çevrilmişken vurmayın serbest bırakın emrini verenler bu gün.... hayır bu satten sonra gözlerine uyku girmeyecek. yaptıkları karşılarına çıkacak,

Adalet istiyorum diyenlerin, bu adamların yargılanmalarına karşı çıkmaları bana saçam geliyor buda benim fikrim. isteyen yargılanmasın diyebilir tabi, bende seçimimi bundan yana kullanıyorum.

Bağımsız yargı kulağa ne kadar da hoş geliyor,,, keşke yargı bağımsız, yürütme bağımlı yasama ise tamamen bağımsız ve adaletli olsaydı, çok şeker. Ama ne yazıkki bu sadece cennette, çünkü aramızdaki darbecilerin temizlenip cennetten uzaklaştırılması gerekiyor, bunların cennette de olduğunu düşünsenize kim bilir şu ufacık dünyada bir gurup çaresiz kürdü dağlara çıkartttırığ kendi evlatlarımızı öldürten ardından kürtlerede baskı kurup iki milleti kışkırtıp iç savaşı daha kolay yönetmek için planlar kuranlar cennette neler yaparlardı?
--------------------------------------------------------------------------------------------

yanlış anlaşılmasın Dip Not; Kimsenin hayır demesine karışmıyorum, eleştirmiyorum,,, ben kendi kafama göre olası hayır cevabını kendi vereceğim hayırın eleştirisini yapıyorum... Herkezin kendi gerçekleri vardır, yanlış anlaşılmasın... Ben eğer hayır diyecek olsaydım kendi gerçeklerime ve bildiklerime karşılın büyük haksızlık etmiş, şahitliği yerine getirmemiş olurdum,,, Kendi doğrularım ve gerçeklerim ışığında benim hayır demem kendi adıma utanç verici... verdiğim şahitlik kendi çıkarlarıma ters olsa bile gerçeklermi adaletlice yapacağım. Bu konudaki hayır eleştirim sandıkta kendi atacağım hayırın eleştirisidir... Bir başkası ben tayibi ergenekoncularla meyhanede içeken gördüm diyip hayırı seçebilir,,, bende görsem bende hayır derdim


Al bundan utan

dost1
12. August 2010, 12:55 AM
Selamun Aleykum! Değerli Kardeşlerim!

Kur'an'ın mü'mini olan kardeşlerimin birbirlerini incitici sözler söylemesinin beni derinden üzdüğünü bilmenizi isterim.

Bu başlıkta yazılan her cümleyi açacak cevaplar verilmesi sayfalar tutar.

İnsanlar yüzyüze daha rahat müzakere ederler.

Yazılı olarak yapılan müzakerelerde; karşımızdaki kardeşimizin yazdığı cümleden neyi nasıl anladığını düşündüğümüz gibi neyi nasıl anlamadan da yazdığını düşünmeye başlarız. Kısır bir döngüye girebiliriz. Özellikle sözkonusu siyaset olduğunda bu daha çok olur. Doğruların arasında yanlışlar, yanlışların arasında doğrular kaynar gider ve gereksiz olarak müzakereciler anlatmak istediklerini anlatamamalarının ya da okuyanlarca doğru anlaşılamadıklarının sıkıntılarını yaşarlar.

Bu yaşlı abinizi üzmeyeceğinizi düşünüyorum.

Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen AllaH'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.