PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sadeddin Tantan'dan çarpıcı açıklamalar


dost1
1. July 2010, 04:37 PM
ab,abd,açılım /Sadettin TANTAN'IN FLAŞ TV deki açıklamaları

TANTAN: PKK HAYALİ İHRACAT YAPAN ORGANİZE BİR SUÇ ÖRGÜTÜDÜR. DEVLETİN İÇİNDEKİ VATANSEVERLERİN YAPTIĞI ÇALIŞMALARI KÜÇÜK BİR BÖLÜMÜ ORTAYA ÇIKTI. ESAS BÖLÜM DE ORTAYA ÇIKACAK…


Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan, dün gece Flash TV’de çarpıcı açıklamalar yaptı. Tantan’ın yaptığı açıklamaları satır başları şöyle:


“Terör çok çabuk ve basit bir şekilde biter”


· Çok basit ve çabuk biter. Uzun yıllardan beri çok büyük deneyimler elde edildi. Terörün bitmesi için iradeye ihtiyaç var. Siyasi irade sadece iktidar değil muhalefeti de içine alıyor. Bugüne kadar terör ve teröristle mücadele sadece güvenlik ve kolluk güçlerine havale edilmiş durumda. Hukuki alt yapılarda boşluklar var. 2002 tarihi itibariyle iktidara gelen AKP, geldiği günden bu yana terör ve teröristle mücadele etmek için hiçbir çaba içinde olmadığı gibi, var olan alt yapıların da içini boşalttı.


“AB ve ABD’den daha ilerde açılımlar yaptık”


· AB Uyum Yasaları çerçevesinde yasalar düzenliyoruz derken, AB ülkelerinde, ABD’de dahi olmayan çok büyük açılımlar yaptı. Bu açılımları yaparken güvenlik ayağının içini boş bıraktı. Bilerek mi değil mi bilinmiyor? Türkiye’nin hak ve özgürlükler açısından birtakım açılımlara ihtiyacı vardı fakat bunu yaparken de devletin alt yapısı düzenlenmeliydi.


“Siyaset icazetle iktidar olduğunu söyledi”


· Yine söylüyorum: Hukuk, yasa önemli ama hepsinden önemlisi siyasi irade. Siyasi irade eğer iktidara gelmek için dışarıdan icazet aldığını söylüyorsa, onun istekleri doğrultusunda bu coğrafyada hareket ediyorsa, terörle mücadele etmesi mümkün değildir. PKK terör örgütünün kuruluşu, amacı, Bekaa’ya giderken kimler tarafından götürüldüğü, kimler tarafından kollandığı, bizi kuşatan ülkeler de nasıl büyüdüğü, orada kaç kişiyken sonra nasıl 5 bin 6 bin rakamlarına ulaştığı, devletin arşivinde duruyor. Neden mücadele edemiyor?

· 2005 yılında Varşova Sözleşmesi’ne göre, terörün övülmesi suç. Türkiye ne yapmış? Suç kapsamından çıkarmış.


“PKK hayali ihracat yapan organize suç örgütü”

· PKK terör örgütü bugün holdingleşmiş, medya patronu olmuş durumda. Her türlü hayali ihracat içinde faaliyetlerini sürdürürken müdahale edilmiyor. Mersin Serbest Bölge’den gümrüklü sahalara kadar aktif durumda PKK.

· Siyasetçi tutsak olduğu için PKK terörüyle mücadele edemiyor. Kirli ve kimliksiz siyasetçiler, kirli ve kimliksiz sermaye tarafından arşivlendiği için, teslim aldığı için mücadele edemez!

· Her şey bilinmiyor mu? Meclis Araştırma Komisyonu’nda Akaryakıt Kaçakçılı’yla ilgili rapor hazırlanmadı mı? Başbakan bilmiyor mu? Bu raporda, PKK’nın akaryakıt kaçakçılığından yılda 250- 300 trilyon lira kazandığı yazılmadı mı? Bu dosya neden sümenaltında? Neden bu dosya ve elde bulunan başka dosyalar gündeme getirilmiyor? Getirilmiyor! Muhalefet de olmadığı için bunlar gündeme gelmiyor. Görüyorsunuz her şey ortada.

· BDP, ABD’de büro açıyor. Siyasetçileri, “liderimiz İmralı’da, muhatap alınmalı” diyor. Nerede görülmüş bir organize suç örgütüyle muhatap olmak? Bize dayatılana bakın! İşadamından siyasetçisine, televizyon televizyon gezen kendisini entelektüel sanan saklı iştirakçisinden akademisyenlerine kadar “İmralı muhatap alınmalı” diyorlar.

· Eski MİT yetkilisi diyor ki, “PKK’yı MOSSAD’ın desteklediğini biliyoruz”… Biliyorsan kardeşim, Meclis’in yapması gereken nedir? Meclis diyecek ki, “Bu tür bilgiler varsa, Başbakan’a bu bilgiler geldi mi? Geldiyse neden uygulamaya sokmadı? Gelmediyse kim getirmedi?”…

· 2005 Nisan’dan önce AB üyeleri bir araya geldiler ve “Suç olmadan önce önleyici çalışmalar yapalım” kararı aldılar. Biz de var mı? Yok! Kaç yıldır terörle iç içeyiz, terör bilgi bankamız yok! İstihbarat alt yapımız yok! DGM’ler kalktı, Özel Yetkili Mahkemeler kuruldu, arşiv ortadan kalktı! Kargaşa var! Bilinçli bir projeyle Türkiye bu duruma getirildi.

· Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Türkiye gibi ülkelerde uzun zamandır çalışmalar yapılıyor. İnsanların zihinleri uzun zamandır tutsak alındı! Siyasetçi, kirli ve kimliksiz oldu… Bürokrat kirli ve kimliksiz oldu… Süreç içerisinde insanların zaafiyetleri arşivlendi ve yeri gelince de kullanıldı!

· Bugün bilinmeyen o kadar olay var ki! Sümenaltında bekleyen o kadar çok dosya var ki! PKK’nın hayali ihracat olayı basına yansımaya başladı. Ama küçük bir bölümü. Bu olay daha büyük! Bu çalışmalar, devlet içerisinde vatanını seven insanların çalışmasının bir ürünü. Üretilen bu ürünü adalete taşımanız için siyasi iradenin arkasında olması gerekiyor