PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ecel geldi cihana, baş ağrısı bahane


hiiic
9. May 2010, 09:51 AM
HEPSİ İBRETLİK

Suya düşen ay'ın görüntüsüyle kucaklaşarak ölüm

Çinli şair Li Po nun Çin literatür tarihinde iki büyük şiiri vardır.Fakat Li lo hep sarhoş olarak dolaşırdı.Bir akşam Yangtze nehrinde botu ile giderken suya yansıyan Ay'la kucaklaşmak istedi. (701-706)

Sakallının ölümü

Avusturyalı Hans Steininger Dünyanın en uzun sakallarına sahip insanı olarak meşhur olmuştu.(1.4 metre)Fakat onu meşhur yapan bu sakalları aynı zamanda ölümünede sebep oldu.

1567 de bir gün Hans'ın kasabasında büyük bir yangın çıktı.Hans sakalını toplamayı unuttuğu için sakallarının alev almasıyla dengesini kaybetti.Önce düşüp burnunu kırdı sonrada yaşamını kaybetti.

Paraşütten ölüm


1911 de Fransız terzi Franz Reichelt kendi buluşunu test etmeye karar verdi.Kendi yaptığı paraşütle Eyfel kulesinden atladı.Aslında çok süpriz bir ölüm denemez.

1)Zehir 2) Silah atışı 3)Kluplerde dövüşmek 4) Boğulmak ve ölüm

Rus mistik Grigori Rasputin (1869-1916) da ilk olarak on kişi tarafından zehirlendi,fakat ölmedi.Daha sonra tabancayla vuruldu,ölmedi arkasından üç defa daha vuruldu gene ölmedi,inanılmaz dövüldü ve boğulmak istendi ama hiçbirisinde ölmedi.Rasputin en sonunda bir kasabada huzur içinde yaşadı ve eceliyle öldü.


Homer ve Langley Collyer obsesyon derecesinde biriktirme hastalarıydılar.İki kardeş gazete ve bir sürü şeyi evlerinde biriktiriyorlardı.Evin koridorları,odaları,heryeri bunlarla doluydu.

1947 de evlerinde öldüler.Evlerinden 100 ton çöp çıktı.Kardeşler evde birbirlerinden 15 metre uzaklıkta bulunmuşlardı.Beslenebilmek için gazetelerin arasında tünel yapıp öyle hareket ediyorlardı.

Talk show sırasında ölüm

Jerome Irving Rodale sağlıklı yiyecek konusunda bir uzmandı.Organik tarımda bir öncüydü.Organik tarım ve Bahçecilik konusunda bir dergi ve gazete çıkarıyordu..

Büyük bir övünçle en az 100 yaşına yaşayacağını söylerdi.Rodale 1971 de Dick Cavett show da bir röportaj sırasında kalp krizi geçirip öldü.Show sırasında uyuduğunu sanan sunucu hatta şaka yaparak sıkıldınızmı diye sormuştu. Öldüğünde 72 yaşındaydı.Bu röportaj hiç yayınlanmadı.

Kaktüs'le gelen ölüm

1982 de 27 yaşındaki David Grundman Kaktüs reklamları için çöl bitkilerine tabancasıyla atışlar yapıyordu.Fakat bir atışı sırasında kaktüsten fırlayan bir parça ona çarparak ölümüne sebep oldu.Günümüzde bir bitki yüzünden ölen tek kişi olarak biliniyor.

Şişe kapağı ile ölüm

Amerikalı oyun yazarı Tennessee Williams 1983 de otel odasında şişe kapağıyla boğulmuş olarak bulundu.Bulunduğunda çok sarhoştu.

Tekrarlanan ölüm

1991 de 57 yaşındaki Taylandlı kadın Yooket Paen çiftliğinde yürüken bir inek pisliğine basıp düştü.Düşerken tellere tutunmaya çalışırken elektrik çarpması sonucu öldü.

Kısa bir süre sonra kardeşi 52 yaşındaki Yooket Pan komşusunu olay yerine göstermek için götürdü.Fakat ne şanssızlıktır ki oda aynı yerde inek pisliğine basıp aynı şekilde elektrik çarpması sonucu öldü