PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nuh'un Gemisi Bulundu mu?


Barış
27. April 2010, 02:58 PM
Müthiş iddia: Nuh'un gemisi Ağrı Dağı'nda bulundu



Çinli ve Türk bir grup, Nuh'un Gemisi'ni Ağrı Dağı'nda bulduklarını iddia etti.



Hong Kong'da belgesel film yapımcılığı yapan ve Uluslararası Nuh'un Gemisi Araştırmaları (Noah's Ark Ministries International) grubunun üyelerinden Yang Ving Çıng, "Ağrı Dağı'nın yaklaşık 4 bin metre yüksekliğinde 4 bin 800 yıl öncesine ait geminin ahşap parçalarının bulunduğunu" öne sürdü.

"Parçaların Nuh'un Gemisi'ne yüzde 99,9 ait olduğunu iddia eden Yang, geminin iskeletinin birçok bölüm barındırdığını ve bulunan kalıntıların geminin içinde hayvanların konulabileceği birçok bölme olduğuna işaret ettiğini" söyledi.

Yang, bölgenin kazılar süresince korunması için yerel Türk yetkililerin hükümetle bağlantıya geçerek, UNESCO'nun bölgeyi "dünya mirası" listesine almasını isteyeceğini belirtti.

Yeri gizli tutuluyor

Basın toplantısına, gruba çalışmalarının başından beri destek veren Ağrı Vali Yardımcısı Murat Güven, Ağrı İlk Turizm Müdürü Muhsin Bulut ve Doğubeyazıt Kaymakamlık Yazı İşleri Müdür İbrahim Şahin de katıldı. Toplantıda, şu anda yeri gizli tutulan Nuh'un Gemisi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması ve üzerinde bilimsel araştırma yapılması çağrısı da yapıldı. Grup, yapının yerinin Türk yönetiminin bölgede arkeolojik kazı için gerekli önlemleri alana kadar gizli tutulacağını da söyledi.

Gemiye girdik

Türk hükümetinin destek verdiği ilk Nuh'un Gemisi araştırma grubu olduklarını söyleyen grubun lideri Man Fai Yuen, basın toplantısında şöyle konuştu: "Bizim girdiğimiz bölüm, tarihte anlatılan gemiye çok benziyor. Biz, bu ahşap yapının içini bulan ve görüntüleyen ilk ekip olduk. 38 milimetre uzunluğundaki bir tahta parçasına, İran'da karbon testi yaptırdık. 4 bin 800 yıl öncesine ait bir selvi ağacına ait olduğu ortaya çıktı." Tevrat'a göre Nuh'un Gemisi, gofer ağacından yapılmıştı. Yuen, bu iki ağaç arasındaki benzerliklerin test edildiğini de söyledi.

Kalıntıyı buzul korudu

Araştırmaya katılan ve daha önce birçok kez Ağrı Dağı'nda araştırmalar yapan Hollandalı Gerrit Aalten gemiyle ilgili verileri değerlendirirken, "Elimizde Nuh'un Gemisi'ni bulduğumuza dair güçlü kanıtlar var" diye konuştu. İstanbul Üniversitesi'nden arkeolog Prof. Oktay Belli de, bu ahşap yapının bir insan yerleşim biriminden kalmasının mümkün olmadığını, 3 bin 500 metreden daha yüksek bir yerde, bugüne kadar hiç insan yerleşimi bulunmadığını söyledi. Grubun bir diğer üyesi Sütçü İmam Üniversitesi Jeoloji Bölümü'nden Dr. Ahmet Özbek de buzulların ve volkanik maddelerin düşük ısıda bu bölgenin bozulmadan kalmasına yardım etmiş olabileceğini söyledi. Basın toplantısında hazır bulunan Ağrı İl Turizm Müdürü Muhsin Bulut, "Bu dünyayı şoke edecek bir haber. 2 bin yıldan fazla süredir tarih ve görgü tanıkları bize bir geminin tufandan kurtularak Ağrı Dağı'na oturduğunu söylüyor. İnsanlar bunun Nuh'un Gemisi olduğuna inandı. Ben bu grubun nihayet bu gemiyi bulduğuna ve bunun Nuh'un Gemisi olduğuna inanıyorum" dedi. Ağrı Vali Yardımcısı Murat Güven de, gruptan 4 Hong Konglu'ya Ağrı'nın fahri hemşehriliği verildi.

Ortak bildiri yayınlandı

Uluslararası Nuh'un Gemisi Birliği (NAMI) ile Türk yetkililer, basın toplantısından sonra açıkladıkları bildiride Nuh'un Gemisi'nin bulunmasının ideolojik farklılıkları da bitireceği savunuldu. Bildiride, " Burada imzası bulunanlar Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi için bilimsel araştırmalar yapılmasında anlaşmıştır. Buradaki sonuçlar, insanoğlunun ortak inançları ve tarihleri için çok önemlidir. Nuh'un Gemisi'nin keşfinin yüzyıllardır süren ulusal ideolojik farklılıkları bitireceğine inanıyoruz.

Araştırmalar 2008'de başladı Grubun Türk lideri Ahmet Ertuğrul da, bölgedeki bu yapıdan 2008 Haziran'da kendisine gelen bir bilgiyle haberdar olduğunu belirterek, "Hemen bir ekip topladım ve yola koyuldum. Ahşap yapıyı bulduk ve içine girdik. Fotoğraflarını çektim. Yıllardır NAMI ile çalıştığım için de keşfimden onları haberdar ettim" diye konuştu. Bunun üzerine Ekim 2009'da bölgeye bu kez kameralarla giden Hong Konglu ve Türk uzmanlar, volkanik kül ve buzlar altında bulunan ve el yordamıyla kazılan ahşap yapının içine girdi ve görüntüledi.

15 kişilik ekip

Hong Konglu ve Türk bilim adamlarından oluşan 15 kişilik bir grup 3 yıllık araştırmalarının sonunda önemli veriler elde etti.

Gemiden parçalarla toplantı!

Bilim adamları Hong Kong'daki basın toplantısında ortaya çıkardıkları çok çarpıcı verileri de açıkladılar. Ahşap yapının girilen bölümünün 5 metre yüksekliğinde, 12 metre genişliğinde olduğunu açıklayan uzmanlar yapının kutu şeklinde değil, bir gemi gibi eğimli olduğunu vurguladı. Araştırmacı Panda Lee, "Orada bir metre eninde, yarım metre boyunca küçük bir kapı vardı. Bu kapı da, başka bir bölüme açılıyordu" diye konuştu. İki metre boyunda, iki metre eninde ve iki metre yüksekliğindeki bu kutu şeklindeki bölümün, hayvanların konulduğu bölüm olduğuna inanan araştırmacılar, burada çivi, ip ve askı parçaları da buldu. Grup, yeterli oksijenleri olmadığı için bu bölüme giremediklerini de söyledi.

Ali Rıza Borazan
28. April 2010, 09:24 AM
Bu Haber Aynen kızıl denizde bir ceset bulunup da işte firavunun cesedi demeye benzer. Geminin üzerinde Nuhun Gemisi diye mi yazıyornuş? Dünya bilim adamlarının anlattıklarına göre dört jeolojik devir geçirmiştir. Denizler kara karalar da deniz olmuştu. her hangi bir geminin karaya oturması mümkün olamamz mı? Kuran Nuh tufanın mecazi anlatım sanatı olarak anlatmıştır. Tabiat afetleri oluşurken iman eden iman etmeyen diye insanları ayırdetmeden yapacağını yapar. Ama kuranda anlatılan böyle değil. iman edenler sadece gemiye binmiştirler o da vahiy gemisidir. vahyin kontrolünde dünayda hayat bulanlar kurtulmuş diğerleri de küfürleri dolayısıyla eceline kadar debelenip durarak inklarlarıyla ahiret alemine gitmişlerdir. ve cehennemde yerlerini almışlardır Kuranda tanımlanan helak budur. dünya hayatında toplum yasaları ve evrenin yasalarına uymamanın dışında allahın özel bir cezası yoktur. Kuranianlamametodu.blogspot.com

Barış
28. April 2010, 09:34 AM
Selam,

Ali Rıza bey, Kuranda resul gelen ve sonra helak olan kavimler var. Ad,Semud ,Lut gibi.
Bunların da mı mecazi anlatım olduğunu düşünüyorsunuz?

Dikkat ederseniz örneklerin hepsinde bir peygamber var tebliğde bulunan. Peygamber yalanlandığı için bu helakın olduğunu düşünemez miyiz? herhangi bir zamandaki herhangibir kavmin başından geçmiyor bu olaylar,aralarında Allah resulü var,o yüzden yaşanıyor bu olaylar diye düşünüyorum.

Ali Rıza Borazan
28. April 2010, 08:44 PM
Barıs kardesim Allah bir taraftan insanların suç işlemelerinden dolayı cezalandırmayacağını söylesin. Bir taraftan dünya hayatını denemek için yarattığını söylesin, bir taraftan insanlar ancak bir birlerinin yanlıslığını def eder desin bir taraftan tabiat kuvvetlerini insanların emirlerine amade olarak versin. bir taraftan evrenin yasalarında çeliişki bulunmaz desin. bir taraftan peygamberlerde vahiyden başka mucize yok desin bir taraftan nuh kavmini at kavmini işlemiş olduğu suçlardan dolayı helak etsin. işte burada helak kavramını kuranda geçen bütün ayetlerden ne anlama geldiğini kavramak gerekiyor.
Helak: dünya hayatına imtihan olarak gönderilen insanların imtihanı kaybederek geliş gayasinin muhalefetine hareket edip gözleri olduğu halde göremeyenler kulakları olduğu halde hakkı işitmeyenlerin ve kalpleri de hissetmeyenler için kullanılmıştır. o zaman Nuh'un gemisini kuran mecazi anlatım sanatı kullanarak cezaları ahiret aleminde verilecek olan bir olaydır.

hiiic
30. April 2010, 12:00 AM
Şu anda bu haberle ilgili bir gelişme var mı? Ağrı'dan herhangi bir bilirkişi yada resmi bir açıklama var mı? kazı yapılıyor mu? uydu çekimleri var mı? Geminin tam boyu ve kaç katlı olduğu, yüksekliği hakkında gelişmeler var mı?

Sanıyorum ki bu işin altından düşündüğümüzden daha fazlası çıkacak. İbretlik gemiyi görerek iman güçlendirmek istiyoruz.
Allahım ne olur o gemiye bizi ömrümüzde 1 kere olsun bindir.

hiiic
30. April 2010, 12:16 AM
resimler

hiiic
30. April 2010, 12:18 AM
Devamı

hiiic
30. April 2010, 12:22 AM
Diğer

hiiic
30. April 2010, 12:25 AM
Video için TIKLAYIN (http://www.noahsarksearch.net/big5/video.php?id=5)

Ali Rıza Borazan
30. April 2010, 08:22 AM
Selamün aleyküm. Ah!!!!!! Ah!. Şu dünya insanların vahiiy orjinli kitapları anlamak için gerekli gayreti göstermiş olsalardı. Dünya hayatında bu kadar bozgunculuk zulüm olmazdı. Aynı zamanda dünya hayatında bu kadar yorulmazlardı. insanlar bozulmaış ekinin ve neslin tüktilmediği bir oratamda yaşarlardı. Otuz yıllık kuranı araştırma ve inceleme neticesinde ben bu gün insanların anladığı bir nuh tufanını ve gemisini bulamadım. Elbette kainat yaratılılalıdan bu tarafa kainat içerisndeki varlıklarda tabiat afetleri hem eşyanın yapısında hem de sosyal olan insanlarda değişme olup durmuştur. Dünyada depremler sel felaketleri fırtınaların getirdiği feleketler olduğu gibi, insanları bir birlerine karsı yapmış oldukları yanlış davranışlardan dolayı savaşlar ve insanlardaki ahlaki bozuklukların olması Allahın sünnetlerindendir. İşte Kuranı anlamak için okuyanlar. İnsanların, dünya hayatına bir deneme ve bir imtihan için allahın gönderdiğini. dünya hayatında yaptıkları ve işledkleri suçlar nedeni ile dünya hayatında bir Allahın maslllar yoluyla kavimleri yok olması gibi değil, onların helakı, Ya ahiret hayatında cehennem yada dünya hayatında dünyanın kurallarına umadığı zaman başlarına gelen felaketlerdir.

Asıl Kuranda anlatılan helak ve kurtuluş, gönderilen peygamberlerin peşine gidenler vahyin gözetiminde gittiklerinde kurtuluşa erdiklerini vahyin gözetiminde gitmeyenlerin de hem dünya hayatında hem de ahiret hayatında başlarına geri dönüşü müümkün olmayan yapılan yanlışlardan dolayı helak olduğunu anlatmaktadır.

yoksa insan oğlu var oluşundan bu tarafa, eğer helak kavramı ölme darbelenme, hastalık çekme anlamında anlaşılmış olsaydı. en Çok bu işkencelere müslümanım diyenler müslüman olmayanlar tarafından işkenceye uğratılmışlardır. Dünya devamlı, rababani yolu tutanlarla tutmayanların kavgası ile sürüp gelmştir ve sürüp gidecektir. sözün kısası Nuh tufanı Nuhun gemisi gerçek anlamında değil mecazi anlamında anlatılan kurani kıssalardandır.

insan ömrü ne kadarsa insana hidayet gelmesi veya sorumluluk döneminin başlamsı ile başlayan deneme bunaklık ve ölüm dönemine kadar olan hayattan sorgulanacaktır.

insanın dünya hayatını güllük gülistanlık halinde geçirse bile yaratılış gayesine uygun hareket etmeyen insanlar dünya hayatında helak olmuştur. Ama yaşamın gayesini kavramış olanlar depram altında kalsa, sellerde, savaşlarda öldürülse, yok olsa onların yaşadıkları hayat vahye uygun yaşamanın neticesinde Ahiret aleminde onurlandırıldıkları için iman edenleri kurtuluş gememsiyle kuran anlatmaktadır. daha geniş bilgiyi

kuranianlamametodu.blogspot.com.
Ali Rıza Borazan Nuh Tufanı derseniz orada bulursunuz.

Ali Rıza Borazan
30. April 2010, 08:24 AM
Nuh tufanı ve nuh'un gemisi kurana göre ne anlamı ifade ediyor?

hiiic
30. April 2010, 07:00 PM
Ali Rıza bey, iyiki Nuh peygamber zamanında yaşamadınız.
Zannediyorum ki vahiy gelince gemiye binmezdiniz. Burdan mana şudur budur diyip en yüksek tepeye çıkma fikrinede kapılma olasılığınız var. Bu tepelere Ağrı dağıda dahil.

Kıssasdan çıkarılan manalar doğrudur, yaşanan olaylar da gerçektir.

Kuranda son peygamberin savaşlarında ve orda yaşananlardan bahsediyor, bu orada bir savaş olmadığı anlamına gelmez. Eğer kısasslardan herhangi birinde bir teşbih yada soyut anlatım varsa, Allah bunun teşbih yada örnek olduğunu kendisi söylüyor.

Tufan kopana kadar işin ciddiyetini anlayamayanlar, gemi apaçık ortaya çıkana kadarda bu olayın ciddiyetini anlayamazlar. Ahireti hatırlatacak bir eserin gün yüzüne çıkmasını ne büyük bir lütuf.

hiiic
30. April 2010, 07:11 PM
Kim bilir belkide bundan 3-5 bin yıl sonra eğer dünya yerinde duruyorsa, insanlar şöyle de diyebilirler;

Muhamed güzel ahlakı anlatan bir mecaz kıssasdır, gerçekte ne savaş oldu nede kitap geldi. Burda cebrailden mana akılla doğruyu bulmak, Muhammetten mana insanın özü, Ali kişinin mert davranışı, ebu bekir merhamet, ömer ilim ve bilimsel araştırma, osman ise var olan bilgileri derleme ve kullanma. Gerçekte bunların hiçbiri yoktu, kazı çalışmalarıyla bulunan kabe ise o döneme ait bir bedevinin evi. Boyu biraz uzunmuş sadece.
Hadi şimdi el ele tutuşup gözlerimizi kapayalım ve kutsal ruh adına şarkı türkü okuyup mırıldanalım, tam 6000 hatim sevabı varmış. v.s. :)


--------------------------------------------------------------------------------
Kuranın mesajını kuran dışında başka yerlerde bulamayız, bu nedenle gel sana kuranı anlatayım diyenden kaçar, kuran oku diyenlere yaklaşırız. Su kaynakdan içilir, araya kaynak yapmaya gerek yok, herkez okuduğunu anlamak konusunda en az benim kadar akıllı.
Allah ayetleri anlayacağımız dile çeviren dil bilimci meal ustalarımızdan ve tarihi akışı bize en güzeliyle tutarlı bir şekilde aktaran tefsircilerimizden razı olsun.

Ali Rıza Borazan
1. May 2010, 09:12 AM
selamün aleyküm Hiiiç Kardeşim. Kuran Hem bin beşyüz yıla yakın bir zamanda Allah tarafından gönderilmiş Her örnekten verilmiş ve hiç bir eksiğin bulunmadığı vahiy orjinli yol gösterici Allah tarafından öyle yada böyle eşi ve benzeri görülmamiş mucize bir kitaptır. O suyun kaynağı halis bir dinin yol göstericisidir. Ondaki bir kelimenin kendisi içerisinde ne anlama geldiğini yakalayabilmek için dünyada nuhun gemisi varsa bulmak kadar zordur. Kuran bütünsel olarak bakıldığı zaman evren gibidir. evrende bulunan nasıl her madde evrenin içerisinden bir parça ise ve evrenin genel yapısına ters düşmüyorsa, kuranda bulunan her harf her kelime veya her kıssa da kurandan bir parçadır ve kuranda anlatımların bütünlüğüne ters düşmez. Biz kuuranda geçen bir kelimenin ne anlama geldiğini doğru olarak anlayamadığımız için kurandaki konuları ve ayetleri anlamakta güçlük çekiyoruz. Kuranın bütünsel anlayışında dünya hayatında insanlar zulmettikleri zaman Allah dünya hayatında tabiat güçleri ile onları helak etmiyor. o zaman nuh toplumuna gökten boşanan sular ve yerden fışkıran sular bir kader ile birleşip yanlış yolda gidenleri helak ediyorda o zamankii insanlar günümüz toplumlarındaki ahlaki bozukluklardan çok mu bozuktu ki Allah onları tabiat kuvvetleriyle helak ediyorda şimdi bu helak olayı devam etmiyor? Tacizlerin olduğu insanlar misket bombalarıyla öldürüldüğü babalara ve analara değerin saygının kalktığı mazlum olanlara zulmedildiği bir zaman da neden tufan olmuyor.22/40-35/ 45-4/82 Kuranda geçen en basitinden bu ayetler ışığı altında bir akıl jimlastiği yaparsak bile olayın nasıl olduğunu bile keestirmemiz mümkündür.
kuranı düsünenler anlar. dilbilimciler arapça bilenler değil. o söylediğin alimlar eğer bu konuları iyi anlamışlarsa neden kendi aralarında sayısı bilinemeyecek kadar ayetler konusunda ihtilafa düşmüşler? Kuran ihtilaf kitabı mıdır? sevgi ve saygılarımla.
Ali Rıza Borazan
kuranianlamametodu.blogspot.com


Kim bilir belkide bundan 3-5 bin yıl sonra eğer dünya yerinde duruyorsa, insanlar şöyle de diyebilirler;

Muhamed güzel ahlakı anlatan bir mecaz kıssasdır, gerçekte ne savaş oldu nede kitap geldi. Burda cebrailden mana akılla doğruyu bulmak, Muhammetten mana insanın özü, Ali kişinin mert davranışı, ebu bekir merhamet, ömer ilim ve bilimsel araştırma, osman ise var olan bilgileri derleme ve kullanma. Gerçekte bunların hiçbiri yoktu, kazı çalışmalarıyla bulunan kabe ise o döneme ait bir bedevinin evi. Boyu biraz uzunmuş sadece.
Hadi şimdi el ele tutuşup gözlerimizi kapayalım ve kutsal ruh adına şarkı türkü okuyup mırıldanalım, tam 6000 hatim sevabı varmış. v.s. :)


--------------------------------------------------------------------------------
Kuranın mesajını kuran dışında başka yerlerde bulamayız, bu nedenle gel sana kuranı anlatayım diyenden kaçar, kuran oku diyenlere yaklaşırız. Su kaynakdan içilir, araya kaynak yapmaya gerek yok, herkez okuduğunu anlamak konusunda en az benim kadar akıllı.
Allah ayetleri anlayacağımız dile çeviren dil bilimci meal ustalarımızdan ve tarihi akışı bize en güzeliyle tutarlı bir şekilde aktaran tefsircilerimizden razı olsun.

hiiic
1. May 2010, 10:46 AM
- Ondaki bir kelimenin kendisi içerisinde ne anlama geldiğini yakalayabilmek için dünyada nuhun gemisi varsa bulmak kadar zordur.

Kuran Allah tarafından insanlar kolayca okuyup anlasınlar ve öğüt alsınlar diye indirildi. Yani kendisi kolayca anlaşılan apaçık bir tefsirdir zaten (Allahın tefsiri) Destekleyen ayetler hakkında daha bilgili arkadaşlar var.

Biz kuuranda geçen bir kelimenin ne anlama geldiğini doğru olarak anlayamadığımız için kurandaki konuları ve ayetleri anlamakta güçlük çekiyoruz.
Nihayet (oraya) geldikleri vakit Allah buyurur: "Siz benim âyetlerimi, ne olduğunu kavramadan yalan saydınız öyle mi? Yoksa yaptığınız başka neydi?" NEML 84
Ve şöyle de: Hamd, Allah'a mahsustur. O, âyetlerini size gösterecek, siz de onları görüp tanıyacaksınız. Rabbin, yaptıklarınızdan habersiz değildir. NEML 93 Allah zaten ayetlerini yaşatarak açıklıyor, ve hamdolsun biz yaşarken evet bu şu ayettir diyoruz. Çok şükür.
Kuranın bütünsel anlayışında dünya hayatında insanlar zulmettikleri zaman Allah dünya hayatında tabiat güçleri ile onları helak etmiyor. o zaman nuh toplumuna gökten boşanan sular ve yerden fışkıran sular bir kader ile birleşip yanlış yolda gidenleri helak ediyorda o zamankii insanlar günümüz toplumlarındaki ahlaki bozukluklardan çok mu bozuktu ki Allah onları tabiat kuvvetleriyle helak ediyorda şimdi bu helak olayı devam etmiyor? Tacizlerin olduğu insanlar misket bombalarıyla öldürüldüğü babalara ve analara değerin saygının kalktığı mazlum olanlara zulmedildiği bir zaman da neden tufan olmuyor.
İsim vermek istemiyorum ama dünyada son zamanda yaşananlarda dahil olan depremlere bir bakın, tusunamilere, devasa toprak kaymalarına... hayır hayır helak hala devam ediyor ve insanlar olaydan sonra bu zaten ola gelen birşeydir diyip geçiyorlar, hayır hayır bunun sebepleri ayetlerde yazıyor ve Allah helaklar arasından en gerekli ve manaya uygun olanları Kuranda yazmış, eğer vahiy şu an günümüde halen geliyor olsaydı? Çindeki deprem için gelen vahiyde ne yazacaktı? Haberim yoktu yada elimden kaçtı değil elbette... Şu an zulmedenler içinde mutlaka bir ceza olacak Suçlu iradesi gereği işlediği suçun bedelini ödüyor, ama o kendisine mal verilip şımaranı uyarsanda bir uyarmasanda, onu Allaha bırakıyoruz. Halen ölçüp biçeler var.
-Onlar, başka değil, sırf "Rabbimiz Allah'tır" dedikleri için haksız yere yurtlarından çıkarılmış kimselerdir. Eğer Allah, bir kısım insanları (kötülüklerini) diğer bir kısmı ile defedip önlemeseydi, mutlak surette, içlerinde Allah'ın ismi bol bol anılan manastırlar, kiliseler, havralar ve mescidler yıkılır giderdi. Allah, kendisine (kendi dinine) yardım edenlere muhakkak surette yardım eder. Hiç şüphesiz Allah, güçlüdür, galiptir.
22/40-
-Eğer Allah, yaptıkları yüzünden insanları (hemen) cezalandırsaydı, yeryüzünde hiçbir canlı yaratık bırakmazdı. Fakat Allah, onları belirtilmiş bir süreye kadar erteliyor. Vakitleri gelince (gerekeni yapar). Kuşkusuz Allah, kullarını görrmektedir.
35/ 45
82. Hala Kur'an üzerinde gereği gibi düşünmeyecekler mi? Eğer o, Allah'tan başkası tarafından gelmiş olsaydı onda birçok tutarsızlık bulurlardı. *
4/82
Kuranda geçen en basitinden bu ayetler ışığı altında bir akıl jimlastiği yaparsak bile olayın nasıl olduğunu bile keestirmemiz mümkündür.
Örnek için verdiğiniz Ayetlerden de görüleceği üzere Allah'ın kötülüğü def etme yöntemleri arasında bir halkı başka bir halkla helak etmek de var. Örn; 2.dünya savaşı Yahudi gizli oyunlarını Almanlarla helak sonrada Almanların zulmünü Amerikalılarla helak v.s. Bu günümüzde bile devam ediyor, ayımcılık yaparak kocaman bir islam devletini sırf ingiliz kışkırmalarıyla arkadan vuranlar cezasız kalmadılar, bu gün zulmeden diğerleride cezasız kalmayacak

kuranı düsünenler anlar. dilbilimciler arapça bilenler değil. o söylediğin alimlar eğer bu konuları iyi anlamışlarsa neden kendi aralarında sayısı bilinemeyecek kadar ayetler konusunda ihtilafa düşmüşler? Kuran ihtilaf kitabı mıdır? sevgi ve saygılarımla.
www.kuranmeali.com sitesinden pek çok meali karşılaştırabilirsiniz. Defalarca okudum ama itilafa düştükleri sayısı bilinmeyen meal bulamadım. Sadece gelecekte meydana gelecek yaşanmamış olayları açıklamakta mantık sınırları çerçevesinde hareke ettikleri için, dabbe yada semaya ip atmak gibi konularda farklı tercümeler yapılmış. Ancak bize gelen vahiy, kitabın müteşabih ayetleriyle değil, anası aslı olan ayetlerle ilgilenmemiz ve bu zikri unutmamamız.[/QUOTE]
Sonuçta neml suresinde dediği gibi, Allah bize ayetlerini gösterecek ve biz onları tanıyacağız, bu konuda ufacık bir çalışmayla ilgili bir konuyu az sonra açmayı planlıyorum. Bakalım itilafa düşülen sayısız (!) ayetlerde asıl anlatılmak istenen ve bize Allah tarafından gösterildiğinde hatırlayacağımız ayetler nelermiş.

hiiic
1. May 2010, 10:55 AM
İTiLAFA DÜŞÜLEN BİR AYET---HAC suresi 15. ayet

Arapça Metin
مَنْ كَانَ يَظُنُّ أَنْ لَنْ يَنْصُرَهُ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ فَلْيَمْدُدْ بِسَبَبٍ إِلَى السَّمَاءِ ثُمَّ لْيَقْطَعْ فَلْيَنْظُرْ هَلْ يُذْهِبَنَّ كَيْدُهُ مَا يَغِيظُ

Abdülbaki Gölpınarlı

Allah, peygambere dünyada da, ahirette de yardım etmeyecek sanan bilsin ki yardım edecektir, isterse tavana bir ip takıp assın kendini de ölsün ve baksın da görsün, bu yaptığı düzen, kızdığı şeyi ortadan kaldırır mı?


Ali Bulaç Meali

Kim, Allah'ın ona, dünyada ve ahirette kesin olarak yardım etmeyeceğini sanıyorsa, göğe bir araç uzatsın, sonra kessin de bir baksın; kurduğu düzen, onun öfkesini giderebilecek mi?


Ahmet Varol Meali

Kim Allah'ın ona (peygambere) dünyada ve ahirette yardım etmeyeceğini sanıyorsa göğe bir araç uzatsın sonra kessin de baksın bakalım bu oyunu onun öfkesini giderecek mi? [1] *


Diyanet İşleri Meali(Eski)

Allah'ın peygamber'e dünyada ve ahirette yardım etmeyeceğini sanan kimse, yukarı bağladığı bir ipe kendini asıp, boğsun; bir düşünsün bakalım, bu hilesi kendisini öfkelendiren şeye engel olabilir mi?


Diyanet İşleri Meali(Yeni)

Her kim ona (Muhammed’e) Allah’ın dünyada ve ahirette asla yardım etmeyeceğini zannediyorsa hemen tavana bir ip çeksin, sonra kendini assın da bir baksın; başvurduğu (bu yöntem), öfkelendiği şeyi giderecek mi?[374] *


Diyanet Vakfı Meali

Her kim, Allah'ın, dünya ve ahirette ona (Resulüne) asla yardım etmeyeceğini zannetmekte ise, (Allah ona yardım ettiğine göre) artık o kimse tavana bir ip atsın; (boğazına geçirsin); sonra da (ayağını yerden) kessin! Şimdi bu kimse baksın! Acaba, hilesi (bu yaptığı), öfke duyduğu şeyi (Allah'ın Peygamber'e yardımını) gerçekten engelleyecek mi? *


Edip Yüksel Meali

Kim ALLAH'ın dünya ve ahirette kendisine yardım edemiyeceğini sanıyorsa göğe (Tanrı'ya) doğru yönelsin ve sonra (umut bağladığı diğerlerinden) umudunu kessin de uyguladığı bu planın, kendisinin canını sıkan her şeyden kurtarıp kurtarmadığına bir baksın.


Elmalılı Hamdi Yazır

Allah'ın ona (peygambere) dünyada ve ahirette yardım etmeyeceğini sanan kimse hemen yukarıya bir ip uzatsın, sonra (kendini intihar edip) boğsun da baksın bu hilesi kendisini öfkelendiren şeyi giderecek mi?


Elmalılı Meali (Orjinal)

Her kim, ona Allah Dünyada ve Âhırette aslâ yardım etmez zannediyorsa hemen Semâya bir ip uzatsın sonra nefesini kessin de baksın keydi gayzını giderecek mi?


Ömer Nasuhi Bilmen

Her kim O'na (peygambere) Allah'ın ne dünyada ve ne de ahirette yardım etmeyeceğini zannediyor ise semaya bir ip uzatsın, sonra onunla intihar etsin, artık baksın ki, kendisinin bu hilesi onun nefret ettiği şeyi giderecek mi?


Muhammed Esed

Kim ki Allah'ın kendisine bu dünyada da, ahirette de yardım etmeyeceğini 14 düşünüyorsa, göğe başka bir yolla ulaşmayı denesin de yol katetsin; 15 ve böylece görsün, bakalım, bu hilesi onu sıkıntısından 16 kurtaracak mı?


Suat Yıldırım

Kim Allah'ın, Resulünü dünyada ve âhirette desteklemeyeceğini zannederse, haydi öfkesinden bir ip alıp tavandan uzatsın, boğazından geçirsin. Sonra nefesini kessin de bir baksın, bulduğu bu tedbiri, bu çırpınışları öfke duyduğu şeyi, Allah’ın Resulüne yardımını engelleyecek mi? *


Süleyman Ateş Meali

Kim Allah'ın, dünyada ve ahirette kendisine yardım etmeyeceğini sanıyorsa öfkesini gidermek için göğe bir sebep(ip)le uzansın, sonra (ayaklarını yerden) kessin de baksın, bu çaresi, öfkelendiği şeyi giderebilecek mi? *


Şaban Piriş Meali

Kim, Allah’ın dünyada ve ahirette ona yardım edemeyeceğini zannediyorsa, göğe bir ip uzatsın ve sonra kesiversin. Baksın, kurduğu düzen onun öfkesini giderebilecek mi?


Ümit Şimşek Meali

Kim Allah'ın Peygambere dünyada ve âhirette yardım etmeyeceğini sanıyorsa, elinden geldiği takdirde semâya bir yol uzatsın da Allah'ın ona yardımını kessin; bakalım kendisini öfkelendiren şeyi giderebilecek mi?


Yaşar Nuri Öztürk

Kim Allah'ın dünyada ve âhirette kendisine yardım etmeyeceğini sanıyorsa; bir sebeple göğe uzansın, sonra öteki ilişkilerini kessin de bakıversin: Oyunu, öfkelendirdiği şeyleri gerçekten giderecek mi?"


Acaba bu ayetin resimde görülenle bir alakası olamaz mı? Biz ayetleri görünce tanıyoruz... örn; NEML 93
daha detaylı bilgi için; google search = uzay asansörü

hiiic
1. May 2010, 12:57 PM
Söz konusu iddaa ile alakalı radikal gazetesinin 30/04/2010 08:52 tarihli haberi...
Bölgeyi halen açmadıkları ve yerini söylemediklerine göre söz konusu idda gün geçtikçe kuvvet kazanıyor. Kısa süre içinde resmi ve bilimsel otoriteler tarafından desteklenmeyen bu tip iddaaların düzmece olduğu konusunda bir önfikire sahibim. Sanırım bu konunun devamı gelmeyecek.
O gemiye dokunmayı çok isterdim, keşke...

----------------------------------------------------------------------------

Nuh'un Gemisi'ni bulduklarını söyleyen Çinli ekipte yer alan ancak sonra ayrılan ABD'li bilim adamı Randall Price yayınlanan fotoğrafların sahte olduğunu iddia etti.


World Net Daily ve Christian Science Monitor sitelerinde yazılı açıklaması yayınlanan Price şu ifadeleri kullandı: “Gösterilen tahtalar Karadeniz’deki eski bir yapıdan kamyonlara yüklenerek Ağrı Dağı’na tırmanmak isteyenlere rehberlik eden Paraşüt adlı Doğubeyazıtlı şirket tarafından dağa çıkarıldı.

Hatta tahtaları taşıyan kamyonun hangisi olduğu bile biliniyor. Fotoğrafların çoğu Ağrı Dağı’nda değil Karadeniz’deki o yapıda çekildi. Fotoğraflarda örümcek ağlarını görebilirsiniz. Bahsedilen yükseklikte örümceğin yaşaması mümkün değildir. Ben bu fotoğrafları 2008’in yaz aylarında gördüm. 2009’un yazında Çinli ekibi Paraşütçüler bölgeye götürdüler. Hilenin farkındaydım ama Çinliler kendilerine gösterilen bu yapıya inandılar. Zaten içlerinde donanımlı bir arkeolog ya da jeolog yoktu. Tahtaları İran’da adı test ettirdiklerini söylüyorlar. Gerçekten bunların doğru olduğuna inanıyorlarsa kalıntıları bağımsız bilim adamlarının incelemesine açsınlar. Geminin bulunduğu açıklaması Türk rehberlerin Çinliler’den para sızdırmak için kurdukları tezgahtır.“

Ali Rıza Borazan
1. May 2010, 06:53 PM
Ali Rıza Borazan selamün aleyküm Hiiiç Kardeşim. Kuran Hem bin beşyüz yıla yakın bir zamanda Allah tarafından gönderilmiş Her örnekten verilmiş ve hiç bir eksiğin bulunmadığı vahiy orjinli yol gösterici Allah tarafından öyle yada böyle eşi ve benzeri görülmamiş mucize bir kitaptır. O suyun kaynağı halis bir dinin yol göstericisidir. Ondaki bir kelimenin kendisi içerisinde ne anlama geldiğini yakalayabilmek için dünyada nuhun gemisi varsa bulmak kadar zordur. Kuran bütünsel olarak bakıldığı zaman evren gibidir. evrende bulunan nasıl her madde evrenin içerisinden bir parça ise ve evrenin genel yapısına ters düşmüyorsa, kuranda bulunan her harf her kelime veya her kıssa da kurandan bir parçadır ve kuranda anlatımların bütünlüğüne ters düşmez. Biz kuuranda geçen bir kelimenin ne anlama geldiğini doğru olarak anlayamadığımız için kurandaki konuları ve ayetleri anlamakta güçlük çekiyoruz. Kuranın bütünsel anlayışında dünya hayatında insanlar zulmettikleri zaman Allah dünya hayatında tabiat güçleri ile onları helak etmiyor. o zaman nuh toplumuna gökten boşanan sular ve yerden fışkıran sular bir kader ile birleşip yanlış yolda gidenleri helak ediyorda o zamankii insanlar günümüz toplumlarındaki ahlaki bozukluklardan çok mu bozuktu ki Allah onları tabiat kuvvetleriyle helak ediyorda şimdi bu helak olayı devam etmiyor? Tacizlerin olduğu insanlar misket bombalarıyla öldürüldüğü babalara ve analara değerin saygının kalktığı mazlum olanlara zulmedildiği bir zaman da neden tufan olmuyor.22/40-35/ 45-4/82 Kuranda geçen en basitinden bu ayetler ışığı altında bir akıl jimlastiği yaparsak bile olayın nasıl olduğunu bile keestirmemiz mümkündür.
kuranı düsünenler anlar. dilbilimciler arapça bilenler değil. o söylediğin alimlar eğer bu konuları iyi anlamışlarsa neden kendi aralarında sayısı bilinemeyecek kadar ayetler konusunda ihtilafa düşmüşler? Kuran ihtilaf kitabı mıdır? sevgi ve saygılarımla.
Ali Rıza Borazan
kuranianlamametodu.blogspot.com



Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı
Kim bilir belkide bundan 3-5 bin yıl sonra eğer dünya yerinde duruyorsa, insanlar şöyle de diyebilirler;

Muhamed güzel ahlakı anlatan bir mecaz kıssasdır, gerçekte ne savaş oldu nede kitap geldi. Burda cebrailden mana akılla doğruyu bulmak, Muhammetten mana insanın özü, Ali kişinin mert davranışı, ebu bekir merhamet, ömer ilim ve bilimsel araştırma, osman ise var olan bilgileri derleme ve kullanma. Gerçekte bunların hiçbiri yoktu, kazı çalışmalarıyla bulunan kabe ise o döneme ait bir bedevinin evi. Boyu biraz uzunmuş sadece.
Hadi şimdi el ele tutuşup gözlerimizi kapayalım ve kutsal ruh adına şarkı türkü okuyup mırıldanalım, tam 6000 hatim sevabı varmış. v.s.


--------------------------------------------------------------------------------
Kuranın mesajını kuran dışında başka yerlerde bulamayız, bu nedenle gel sana kuranı anlatayım diyenden kaçar, kuran oku diyenlere yaklaşırız. Su kaynakdan içilir, araya kaynak yapmaya gerek yok, herkez okuduğunu anlamak konusunda en az benim kadar akıllı.
Allah ayetleri anlayacağımız dile çeviren dil bilimci meal ustalarımızdan ve tarihi akışı bize en güzeliyle tutarlı bir şekilde aktaran tefsircilerimizden razı olsun.

Dün 07:11 PM
hiiic Kim bilir belkide bundan 3-5 bin yıl sonra eğer dünya yerinde duruyorsa, insanlar şöyle de diyebilirler;

Muhamed güzel ahlakı anlatan bir mecaz kıssasdır, gerçekte ne savaş oldu nede kitap geldi. Burda cebrailden mana akılla doğruyu bulmak, Muhammetten mana insanın özü, Ali kişinin mert davranışı, ebu bekir merhamet, ömer ilim ve bilimsel araştırma, osman ise var olan bilgileri derleme ve kullanma. Gerçekte bunların hiçbiri yoktu, kazı çalışmalarıyla bulunan kabe ise o döneme ait bir bedevinin evi. Boyu biraz uzunmuş sadece.
Hadi şimdi el ele tutuşup gözlerimizi kapayalım ve kutsal ruh adına şarkı türkü okuyup mırıldanalım, tam 6000 hatim sevabı varmış. v.s.


--------------------------------------------------------------------------------
Kuranın mesajını kuran dışında başka yerlerde bulamayız, bu nedenle gel sana kuranı anlatayım diyenden kaçar, kuran oku diyenlere yaklaşırız. Su kaynakdan içilir, araya kaynak yapmaya gerek yok, herkez okuduğunu anlamak konusunda en az benim kadar akıllı.
Allah ayetleri anlayacağımız dile çeviren dil bilimci meal ustalarımızdan ve tarihi akışı bize en güzeliyle tutarlı bir şekilde aktaran tefsircilerimizden razı olsun.

Ali Rıza Borazan
4. May 2010, 08:19 AM
Hiiiç Kardesim selamün Aleyküm Ben farklı yorumların tercümelerde olduğunu söylemedim onlarda da var ufak tefek ama onlar çok önemli değil asıl önemli olan farklılık tefsirlerde. sen bana Şu Kelime anlayışlarında birlik içerisinde olan alimleri göster. İblis, cin, şeytan melek can , ruh, vs. Arapça bilen herkes kendi yorumunu katmadan tercümelerde bir farklılık yok denecek kadar az. asanın arapça da karşılığı neyse oradaki tercümesi o olacak ama asa kelimesinin orada kullanırken neyi anlatmaktadır. onu yakalayabilmek önemli olanı. sevgi ve selamlarımı sunuyorum.