PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigarayı bırakmanın kolay yolu...


hiiic
17. March 2010, 07:38 AM
.....

sabaha_dogru
21. March 2010, 08:46 PM
Bırakmaya ne gerek var, nasıl olsa o bizi bırakacak... :)

hiiic
10. May 2010, 01:06 PM
Buralarda bir yerlerde sigara tiryakisi var mı?
Yada sigara bağımlısı olmadığını sanıp bu gün sigara içmiş olan...

hiiic
1. June 2010, 01:29 AM
.....

Miralay
1. June 2010, 07:57 AM
Selam Hiiiç kardeşim. Öncelikle sigarayı bırakma kararından dolayı seni kutlarım. Ben 15 yıl sigara içtim. Geçenlerde, TV lerde sigarayı bıraktıran formüllerden (bitkisel karışım) alarak 3 ay sigaraya ağzımı sürmedim. Senin de dediğin gibi kötü arkadaşlar diyeyim, "bir kereden birşey olmaz" diyerek beni geri başlattılar. İşin kötü tarafı diyabet hastasıyım.

hiiic
1. June 2010, 10:54 PM
Abi yukarıdaki videoyu kesin izle... tam ekran büyüt, sonra tüm dikkatini vererek izle.

İzlerken sigara içebilirsin, video bittiğinde gerçekten son sigaranı içeceksin, söndürdüğünde artık sigara içmeyen biri olmuş olacaksın. Bugün sigara bırakma kararı veren 5 arkadaşım oldu. Hepsine aynı videoyu tavsiye ettim...

Benden Tavsiyeler

1-Videoyu sakin bir zamanda ve sigarayı bırakmanız gerektiğine karar verdiğiniz bir anda izleyin ve izlerken sigara içmeme sözünü kendinize vermeyin. Bırakın videonun sonunda bu kararı verin, videoya başlarken sigarayı bırakmış olmayın hatta deli gibi bağımlısı olun ama bırakmak istediğiniz (ki zaten tüm mesele bunu isteyememek ve arkasına saklanılan sebeplerde yatar) zaman izleyin

2-Videoyu izlerken şunu aklınızdan kesinlikle çıkarmayın, yani bu niyetke izleyin; videoda izlediğim ve dinlediğim her şeyi ömrümün sonuna kadar hatırlayacağım, yani hiç unutmamak niyetiyle izleyin, bu sayede dikkatinizi ve konsantrasyonuzu toplamış olursunuz... videoda kesinlikle iğrenç veya korkutucu bir görüntü yok. kesinlikle tiksinmenizi sağlamaz ve kesinlikle hipnoz v.s. içermez

3- Videonu bitimine doğru size son bir sigara içme molası verecek. O mola videoda normalden kısa sürüyor, eğer isterseniz yani o son sigarayı içmek isterseniz (çoğu kişi istemedi ama ben içtim, sadece talimatlara uymak için içtim), videoyu durdurun ve açık havada keyfine vara vara için. Videoyu o anda dondurmayı unutmayın çünkü sigara molası kısa sürüyor ve hemen talimatlara başlıyor.

4-Son sigaranın ardından size bir takım talimatlar verecek... O talimtlar aslında sigarayı bırakmanın tek yolu. Mutlaka denilene uyun. Kolay yöntemle sigarayı bırakmanın gerçekten çok kolay olduğunu görecek hayatınızda özgürlüğü ve bağımlılıktan kurtulduğunuzu hissettikçe daha da keyif alacaksınız.

--------------------------------------------
Bu şeytan işi tuzaktan kurtulmak için akupunktur dahi olmak üzere denemediğim yöntem kalmadı. Ama bu videoda anlatılanlar gerçekten çok işe yaradı. Son sigaradan sonra gün saymaya bile gerek duymuyorsunuz, ilaç v.s. zaten sakıncalı, üstelik bu süreç çok keyifli oluyor... :)

SON TASİYE; Sigarayı bırakmak için zararlarını anlatan hiç bir görüntü yada bilgi işe yaramaz. Sigara içen insanlar bütün zararlarını bildikleri halde içerler. Kanser ameliyatından çıktıktan sonra sigara içen bir doktor tanıyorum, o da bu yöntemle bırakabildi. İradesi en kuvvetli insan bile sigarayı iradasiyle bırakamaz. Sigarayı bırakmak irade işi değildir bunu videodan sonra daha iyi anlayacaksınız. Sigaraya bırakmaya çalışan insana öğüt yada nasihat vermeyin, o zaten herşeyin ne olduğunu çok iyi biliyor ve kendisi sigara içmeye bahane uydurabilecek kadar akıllı. Sadece bu videoyu tavsiye edin.

KENDİNİZİ HAZIR HİSSETTİĞİNİZDE TIKLAYIN VE İZLEYİN

Allen Carr Sigarayı Bırakmanın En Etkili ve En Kolay Yolu (http://www.saglikvideolari.com/sigarayi-birakmanin-kolay-yolu-allen-carr)

Miralay
1. June 2010, 11:18 PM
Allah razı olsun hiiiç kardeşim
inşaAllah bırakacağımı hissettiğim zaman (ki, bu birkaçgün içinde olacağını tahmin ediyorum) bu linke tıklayacağıma emin ol

bu arada msn adresimi sana özelden yazacağım:

hiiic
7. June 2010, 04:40 AM
.....

Miralay
7. June 2010, 08:03 AM
Selam hiiiç kardeşim
nikotine karşı verdiğin mücadelede sana başarılar dilerim ve ayrıca çokça da tebrik ederim.
ben bitkisel bir terkib kullanarak 3 ay içmemeyi başarabilmiştim. ama ne yazık ki, "bir kereden birşey olmaz" diyen sahte dostlarım yüzünden tekrar başladım. aman sen de öyle yapma! "Bir kereden çok şey olur."

Ben de bıraktığım zamanlarda aynı nikotin krizlerini yaşamıştım. Kolay bir süreç değil.
İnşaAllah yakında o videoyu izleyip, bırakmaya teşebbüs edeceğim. Şimdiye çoktan yapardım ama, talimatları tam olarak uygulayabilecek zamanı kolluyorum.

Allah razı olsun,
Allah'a emanet olasın

hiiic
7. June 2010, 05:43 PM
....

hiiic
14. June 2010, 11:29 PM
30 gün 1 hafta 2 gün oldu.
yani 39 gün yarın 40 gün...

Miralay eskiden çok büyük keyifle içtiğim sigaraları yanımda içiyorlar bana düşünmesi bile angarya geliyor. Sigar içmek ne büyük bir yükmüş bunu bugün hissediyorum, şu sıralar acayip streslerden sınavlardan geçtim bazı yerlerde canım ufak tefek istedi ama sigara içmeyerek eskiden yaptıklarımı yapmaya başardım.

Canım artık istemiyoooooor. Ç:) Tavsiye ederim kesinlikle bırak, eskiden kendi yaptığım şeyler şimdi çok mantıksız geliyor. Bir cafeye bile girsek arkadaşlarımın sigara içilen bir yere oturalım diye cam kenarı aramaları, bişeyler yedikten sonra kapıya çıkmaları, kısaca sigaraya bağımlı hayatlarını yaşamaları çok saçma gelmeye başladı...

10 gün önce azda olsa içilir diyordum şu anda içmesi yğk geliyor... :) sigara içmekten daha keyifli... Ama keşke bir yöntemle doğamin salgılatmanın bir yolunu bulsaydık. :p Allah ne acayip yaratmış, öyle hormonlar varki mesela dopamin; az sonra güzel bir şey olacakmış hissi veriyor :) başka bir tane var mesela adrenalin; saldır yada kaç emri verip vücudu düzenliyor. gözbebekleri büyüyor, kan kaslara hücm ediyor ve dış dokuda acı ve kanama daha az olması için kan damarları deride küçülüp kan akışı azlıyor :)
Harika hormonlar var, dopaminin tek yolunun nikotin ve eroinde olması çok kötü :P

Miralay
15. June 2010, 08:21 AM
:)
Allah razı olsun. Bırakacağım inşaAllah. Az kaldı.
Bir de insülin hormonu var ki, (bu konuyla hiiiç ilgisi yok :)) o da vücuttaki şeker düzeyini dengeliyor. Şekerin hücre kapılarından geçmesini sağlayacak anahtar vazifesi görüyor. Benim vücudum insülin salgılamadığı için dışardan takviye alıyorum.
Cenab-ı Allah herşeye bir vesile kılmış.
Elhamdülillah. :)
Azminden dolayı seni tebrik ediyorum. İnşaAllah ben de acizane senin gittiğin kervana katılırım.
Sağlıcakla ve selametle kal.

hiiic
16. June 2010, 02:55 AM
Nikotin krizi sakın hastalığına zarar vermesin...

Birde bi laf duydum, şeker hastaları genellikle şeker gibi insanlar olurlarmış :) ne derece doğru bilmem ama... :D

Miralay
16. June 2010, 07:55 AM
:)
onu bilmem de sırf sizin gibi şeker insanlarla konuşuyorum diye şeker hastası oluyormuşum :D

hiiic
20. August 2010, 04:32 PM
.....

Miralay
20. August 2010, 04:44 PM
Başarının devamını ve bir daha o lanet pisliğe hiiiç başlamamanı temenni ederim can dostum güzel insan.

Tebrikler kucakla

yok yok

kamyon,tır,gemi dolusuyla tebrik ederim seni

hiiic
15. February 2011, 05:43 PM
....

hiiic
28. May 2011, 01:04 PM
sanırım 1 yılı geçti...
başka bırakan oldu mu?

Barış
28. May 2011, 02:47 PM
Merhaba,

Yaklaşık üç hafta oldu sigarayı bırakalı. Arada birkaç nefes içtim. Çok sinirlenmemek için ve bir anlamda krizimi atlatmak için.

Sigara içenler genelde bırakmaya çalışanlara umutsuzluk aşılarlar. Bırakamazsın, bak bir nefes içtin, boşver iç vs. gibi. Bu da çok yanlış.

Kendimi psikolojik olarak hazırladım ve kademeli olarak azalttım. Üç haftadır da içmiyorum. Tam olarak gün saymıyorum çünkü bende ters etki yapıyor.

Hiç kardeşim, sana teşekkür ederim bu konudaki düşüncelerini ve yaşadıklarını paylaştığın için.

Selamlar.

hiiic
28. May 2011, 06:18 PM
....

Barış
28. May 2011, 08:13 PM
Azaltarak, irade gücüyle veya korkarak hastalık sebebiyle sigarayı bırakan çeşitli tanıdıklarım var. Ki içlerinde 30 yıldır içmeyen var. Yani bu iş kafaya koymaya bakıyor bence. Genelleme yapamayız.

Bağımlılıktan kurtulmak kolay değil.

Allah kurtulmak isteyenlere güç versin.

Selam ile.

Anonymous
31. May 2011, 02:21 AM
Hiç zorlanmadan, iradeyi kullanmaya gerek olmadan bırakmak isteyenler için iki tane ilaç var:

Bünyesi sağlam olanlar için Zyban

Bünyesi hassas olanlar için Champix

Zyban ile hiç zorlanmadan, canım çekmeden bırakmıştım 5 yıl önce. Sigarayı bırakmak hayatımda yaptığım en iyi şeydi.

hiiic
9. December 2011, 11:40 PM
17. Mart 2010 (bu konuyu açtığım tarih)

tarihinden beri sigara içmiyorum :)

Bakara 219
Sana, şarap ve kumar hakkında soru sorarlar. De ki: Her ikisinde de büyük bir günah ve insanlar için bir takım faydalar vardır. Ancak her ikisinin de günahı faydasından daha büyüktür. Yine sana iyilik yolunda ne harcayacaklarını sorarlar. "İhtiyaç fazlasını" de. Allah size ayetleri böyle açıklar ki düşünesiniz.


zararı faydasından çok olan nesnelere özellikle içki kumar gibi bağımlılık yapan, kendisine köle yapıp hayatları söndüren nesnelere verilen paraları kimsesiz çocuklar kurumuna yada mehmetçik vakfı gibi diğer mescitlere bağışlayalım.

Zararlı alışkanlıklar ile ihtiyaç fazlasının infakı konusunun aynı ayette verilmiş olması elbette bir hikmet üzeredir.