PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuran dışı vahiy !!!


aşık74
8. December 2009, 06:39 PM
Selamlar arkadaşlar :)

Acaba kuran dışı vahiy konusunda, beni kuran ayetleriyle bilgilendirebilecek , bir makale veya yazı önerebilirmisiniz ?

sevgiler,selamlar....

Ali Rıza Borazan
9. December 2009, 11:02 AM
selamün aleyküm Aşık74 kardeşim. Kuranın dışında elbette Allah kainattaki bütün varlıklara vahyediyor. sizin de bildiğiniz gibi dağa arıya, meryeme , musanın annesine , vahiyler geliyor., Ama kuranın dışında gelen vahiyler, kesinlik arzetmez Peygaamberlere gelen vahiylerle peygamberlerin dışındaki insanlara veya yaratıklara gelen vahiyler tamamen farklı olarak değerlendirilmelidir. Kuranın dışında gelen vahiylerden Allah diğer insanları sorumlu tutmaz. Kuran katışıklardan arındırır arınmış olarak bize halis olan bir dinin kaynağı olarak sunar. 22/52- Biz senden önce hiçbir Resul ve Nebi göndermiş olmayalım ki, o bir dilekte bulunduğu zaman, şeytan, onun dilediğine (bir kuşku veya sapma unsuru) katıp bırakmış olmasın. Ama Allah, şeytanın katıp-bırakmalarını giderir, sonra Kendi ayetlerini sağlamlaştırıp-pekiştirir. Allah, gerçekten bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. İşte Bu ayet peygamberlerin de yanlışlık yapabileceğini, ama yaptıkları yanlışlıkları Allah düzelettiğini bizzat gönderilen vahiylerde görmekteyiz. isterseniz kurandan bir kaç tane örnek vereyim.66/1- Ey Peygamber, eşlerinin hoşnutluğunu isteyerek, Allah'ın sana helal kıldıklarını niçin haram kılıyorsun? Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.33/37- Hani sen, Allah'ın kendisine nimet verdiği ve senin de kendisine nimet verdiğin kişiye: "Eşini yanında tut ve Allah'tan sakın" diyordun; insanlardan çekinerek Allah'ın açığa vuracağı şeyi kendi nefsinde saklı tutuyordun; oysa Allah, Kendisi'nden çekinmene çok daha layıktı. Artık Zeyd, ondan ilişkisini kesince, Biz onu seninle evlendirdik; ki böylelikle evlatlıklarının kendilerinden ilişkilerini kestikleri (kadınları boşadıkları) zaman, onlarla evlenme konusunda mü'minler üzerine bir güçlük olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir.80/1- Surat astı ve yüz çevirdi;80/2- Kendisine o kör geldi diye.80/3- Nerden biliyorsun; belki o, temizlenip-arınacak?80/4- Veya öğüt alacak; böylelikle bu öğüt kendisine yarar sağlayacak.80/5- Fakat kendini müstağni gören (hiçbir şeye ihtiyacı olmadığını sanan) ise,80/6- İşte sen, onda 'yankı uyandırmaya� çalışıyorsun. Daha kurandan ayet örneklerini çoğaltabiliriz, hazreti musa Peygamberin kardeşi Harunun yakasından tutup, halkımı neden saptırdın deyip kızması, hep peygamber olanlarda görülen hatalardandır. Ama Allah onları vahiylerle düzltmiiş yapmış oldukları gönderilmiş olduğu kitaplarda bizzat yanlış olarak görüntülenmiştir. İşte Biz Kurandan sorguya çakileceğiz. ve ona göre yargılanacağız.43/44- Ve şüphesiz o (Kur'an), senin ve kavmin için gerçekten bir zikirdir. Siz (ondan) sorulacaksınız. o ZAMAN bize dışardan hadis ve ya vahyi gayri metluğlardan sorgulanmayacağımıza göre, bizim ilgi alanımızı oluşturmaz aziz aşık 74 kardeşim şimdide peygamberlere vahiyler nasıl gelir onu açıklamaya çalışayım.in
PEYGAMBERLERE VAHİY NASIL GELİR
Vahiy Kainattaki bütün varlıklara gelir, Dağa arıya kafire iman edenlere,peygamberlere hep vahiy gelir. Yalnız İnsanlara gelen vahiylerle insanların dışındaki varlıklara gelen vahiyler farklı farklıdır. Yine insanlar içerisinden inananlarla inanmayanlara vahiy farklı geldiği gibi peygamberlere gelen vahiyler de farklıdır.
İnsanlara gelen vahiler, Üç Guruba ayrılır.
1- Peygamberlere gelen vahiyler,
2- Peygamberlere iman edenlere, gelen vahiyler
3- İnkar edenlere gelen vahiyler
42/51- Kendisiyle Allah'ın konuşması, bir beşer için olacak (şey) değildir; ancak bir vahiy ile ya da perde arkasından veya bir elçi gönderip Kendi izniyle dilediğine vahiy etmesi (durumu) başka. Gerçekten O, Yüce olandır, hüküm ve hikmet sahibidir
Peygamberlere gelen vahiyler: Allah. Direk vahiyle aracısız konuşurlar.Burada insanların çoğunluğunun anlayamayacağı bir Mucize gerçekleşir. O Peygamberlere gelen vahiylerde bir yanlışlık olmaz. Peygamberler yanlış bir davranışta bulundukları zaman düzeltilirler.Peygamberlere gönderilmiş olan, o kitaplarda bir yanlışlık olmaz, Kovulmuş şeytan, kitaplara asla yanlış bir şey katamamış
112- Böylece her peygambere, insan ve cin şeytanlarından bir düşman kıldık. Onlardan bazısı bazısını aldatmak için yaldızlı sözler fısıldarlar. Rabbin dileseydi bunu yapmazlardı. Öyleyse onları yalan olarak düzmekte olduklarıyla baş başa bırak.
Ama Allah’ın Göndermiş olduğu O Kur’an a Asla o kovulmuş Şeytan Musallat Olamamıştır.Peygamberler Yanıldıkları zaman düzeltilmişlerdir,Hz. Musa Peygamberin kızıp levhaları atması Yunus Peygamberin yapmış olduğu yanlışlardan dolayı kınanması Son Peygamberin Hanımlarının hatırı için helal olanı haramlaştırması, Ümmü Mektum kıssası, VS. Hep Bunlar peygamberlerin yanılıp da Alla ın düzelttiği olaylardır. Bu Olaylar Allah’ın Gönderdiği , İnsanların yol gösterici olarak kabullendikleri kitaplarda düzeltilmiş olarak Görülmektedir.

2- Sahibiniz (arkadaşınız olan peygamber) sapmadı ve azmadı.
3- O, hevadan (kendi istek, düşünce ve tutkularına göre) konuşmaz.
4- O (söyledikleri), yalnızca vahyolunmakta olan bir vahiydir.
İkinci olarak Allah’ın Konuştuğu insan tipleri : Allah'tan gelen peygamberleri kabul edip onun getirdiklerini okuyanlar ve yaşayanlardır. Bu da Son Peygamberle beraber gelen Kur’an’ı Okuyanlar ve kabullenenler Hep Allah ile konuşuyor ve onlara vahiy geliyor demekti.
Üçüncü Tip Allah’ ın vahiyle Konuştukları. Allah tan bir peygamber ve bir kitap geldiğini kabul etmeyen İnsan tipleridir ki, Bunlarla perde arkasından konuşur. Mesela Kur’an da hiçbir ayette Allah Ey Kafirler diye hitap etmemiştir: Aracı olarak Peygamberleri koyarak, De Ki: ey Kafirler diye hitap etmiştir. Diğer Taraftan Allah Onlar eşyanın esrarını çözmek için uğraştıkları zaman, onların yapmış oldukları İcatlar bilinmeyenleri insanların önlerine bilinilir olarak çıkarmaları onların perde arkasından Allah ile konuşmaları oluyor.
Görülüğü Gibi Allah’ın Kainattaki Varlıkların Hepsiyle diyalog halinde dir Hepsiyle konuşma şekilleri farklı farklıdır Ama Allah Kendisiyle Perde arkasından veya elçi aracılığı ile konuştuğu Halde Peygamberlere gelen vahiler gibi vahiyler geldiği gibi, Bende Allah ile konuşurum veya bana da vahiy Gelir diye söylerse Bu Kelimeleri yerinden oynatarak fesat çıkarıyor demektir..
6/93- Allah'a karşı yalan uydurup iftira düzenden veya kendisine hiçbir şey vahyolunmamışken “Bana da vahy geldi" diyen ve "Allah'ın indirdiğinin bir benzerini de ben indireceğim" diyenden daha zalim kimdir? Sen bu zalimleri, ölümün 'şiddetli sarsıntıları' sırasında meleklerin ellerini uzatarak onlara: "Canlarınızı (bu kıskıvrak yakalanıştan) çıkarın, bugün Allah'a karşı haksız olanı söylediğiniz ve O'nun ayetlerinden büyüklenerek (yüz çevirmeniz) dolayısıyla alçaltıcı bir azapla karşılık göreceksiniz" (dediklerinde) bir görsen
İnsanlara Daha önce de bahsettiğim gibi Hem İblisten bir ses gelir hem de takvadan bir ses gelir Bu Gelen sesleri insan. Nereden geldiğini bir ölçü ile tartmadan Ayırt edemez Firavuna İçerisindeki bir ses sen Allahsın rabsın diyor oda ben sizin rabbınızım diyor bu da onu helake sürüklüyor. İşte insana böyle bir ses geldiği zaman Doğru ile yanlışı ,Hak ile batılı biri birinden ayırt eden Furkan a Kur’an a sığınarak o ölçeği onda arayarak Doğruyu bulması gerekmektedir.
41/36- Şayet sana şeytandan bir kışkırtma gelecek olursa, hemen Allah'a sığın. Çünkü O, işitendir, bilendir.
Yılarca Kur’an daki ayetlerin ne anlama geldiği ,Cebirin ve geometrinin problemleri gibi uzun çalışma ve çaba sonucunda çözülmek için, gayret gösterilmedikçe, Çözülemez Her şeyin bir uzmanlık alanı olduğu gibi, Kur’an’ı Anlamak için de uzmanlık gerektiriyor. Kâinatta genellemesini bile sayamadığımız hayvan çeşitleri vardır. Bu Hayvanların Hepsinin bir organizmaları vardır. Bu Hayvanlar Hk. Bilgi edinebilmek için,Onlarla uzun uzun ilgilenmek gerekiyor. Ki Bir Uzmanlık alanı oluşabilsin. Kur’an buna zikir ehli diyor. Zikir Ehli O Konunun uzmanı bileni demektir, Zikir Ehli olanlar bu bilgileri hep miras yoluyla öğrenmiyorlar, Miras yoluyla öğrenmiş oldukları bilgilerin üzerine yeni bir şeyler ekleyip bularak yeni yeni bilgilere ulaşıyorlar. İşte Bu Zikir Ehilleri Peygamberlerin bilmediği konularda yardım alacağı kaynaklardır.
3/159- Allah'tan bir rahmet dolayısıyla, onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın onlar çevrenden dağılır giderlerdi. Öyleyse onları bağışla, onlar için bağışlanma dile ve iş konusunda onlarla müşavere et. Eğer azmedersen artık Allah'a tevekkül et. Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever.”
Bütün İnsanlar Allah’ın Yarattığı Kainatın esrarını çözmekle yükümlüdür. Her insanın ilgi alanı farklıdır. Peygamberler peygamber ise Allah’ın Bildirmediği konularda Bilgi verecek değildir herhalde, Onları Kendilerine göre farklı alanlara yönelerek O sahalarda ilim yapmış kişiler, Diğer,ilgi alanları farklı olan kişilerin danışma merkezidir. Peygamberler Kendi ilgi alanının dışındaki Uzmanlık alanını oluşturan bölümlerden bilgi toplayarak, Toplumlarını o günkü şartlar içerisinde o konunun uzmanlarıyla en güzel şekilde istişare ederek yönetmişlerdir.
Fatih’in Bir Macar ustasına top döktürmesi, Süleyman peygamberin yabancı olan değişik konularda uzman olan cinleri (yabancı insanlar) ı Çalıştırarak güçlü bir ordu kurması gibi.
Eğer Bu Kainatın Yaratıcısı Allah İse Ki Allahtır, Eğer Bu Dinin Doğrusu Allah tan ise Ki Allah tandır. Eğer Allah’ın Gönderdiği dinin aslı Kur’an da ise Ki Kur’an dadır Eğer Allah’ın Tarif ettiği peygamberler. Kur’an daki gibiyse Ki Kur’an daki gibidir. Öyleyse Peygamber Cebrail ile beraber Gökyüzüne, Göğün çeşitli katmanlarından giderek mekandan Münezzeh olan Allah’ın Yanına varmamıştır.
İsra suresinin birinci ayetindeki olay göğe yükselme değil,Bir hicret olayıdır.
Gönderen Ali Rıza Borazan zaman:

aşık74
9. December 2009, 01:37 PM
Selamlar :)

Emeğinize sağlık ali abi...

Bu soruyu sormamdaki sebep,bir abimizle yaptığım alttaki diyalogtu!!

Abi ! Kafama takılan birşey var,sanada sormak istiyorum !

Buyur dinliyorum !

Abi ; allah resulu hayatında neyi örnek almışdır ? Yaşamını neye göre yönlendirmiştir ?

Tabiiki kurana göre yönlendirmiştir !

Doğru abi,haklısın!

Peki abi; biz neden kurandaki hükümleri baz alarak yaşamıyoruz?Allah resulü gibi ?

Neden yaşamayalım ! Yaşıyoruz gülüm !!!

Eminmisin abi ? Ben son zamanlarda kuran'ı türkçe okumaya başladığımdan,özenerek,düşünerek okumaya başladığımdan beri,sanki biraz müslümanlar olarak kurandan sapıyormuşuz,kurana eklemeler yapıyormuşuz gibi geliyor bana !!

Nasıl yani ! Neden eklemeler yapalımki ? Ne demek istedin ? Örnek verirmisin ?

Abi; abdest'i nasıl alıyorsun ?

Bildiğimiz gibi alıyorum işte !

Peki abi ; abdest kuranda hangi sure ve ayetde geçiyor ?

Bilmiyorum! Bakmak lazım !

Ben baktım ve okudum abi,maide suresi 6.ayet'de geçiyor abdest konusu!

Doğrudur ! Güzel !

Ama abi dikkatimi çeken birşey oldu,maide 6 da geçen abdest ile bizlerin aldığı abdest aynı değil ama :(

Olabilir gülüm ! Zaten benim aldığım abdestde ; kuranda geçen herşey var ki !

Ama eklemeler var abi ! Eklemeler yapın dememiş yaratan bize !!!

Olurmu canııım ( kaşlarını çatıp,kızarak ) !!!

Peygamberimize sadece kuranda yazan hükümler gelmemişki !
Peygamberimize kuran dışında en azından bir kuran kadarda vahiy gelmiş!
Cebrail a.s öğretmiş ona bunlarıda !

İyide kuranda yazmıyor abi bunlar !!!

Ohooo !! Herşey kuranda yazmazki , KURAN DIŞI VAHİY lerde çok gelmiştir peygamberimize !!

Eminmisin abi !!

Tabiiki eminiz ! Bunca insan yanlışmı abdest alıyor ,namaz kılıyor yani !!

Estağfurullah abi,ben kimseye yanlış yapıyor demiyorum ! Sadece diyorumki ; sanki eklemeler yapılmış kitabımıza ve eklemelerle uygulanıyor !

Bir soru daha abi sana ; sence islamda ve kuranda kesin olduğuna inanılmayan
herhangi bir hükmü , kurana sokmanın ve bunu uygulamanın adı nedir sence ???

Bilmem nedir ?

Ben sana soruyorum abi nedir ?

Valla peygamberin sünneti diye yapılıyor bunlar gülüm! Ekleme,kakalama,kurana sokma değildir ki !!Sünnet dir bunlar !!

Abicim ; ben pek sünnet gibi düşünmüyorum bunları !

Neden dersen ; kurandaki hükümlerden eminiz ,çünkü korunacaklarına dair ilahi bir garantimiz var ! Ama sonradan sokulan uygulamalar yanlış olabilir abi..
Sonuçta 1500 sene geçmiş aradan :(

Benim düşünceme göre abi ; islamda olmayan birşeyi ,dine sokmanın bir tek adı
vardır abim .... Şirk dir bu allah muhafaza !!!

Haydaaa neden şirk olsun yahu !! Sana öyle geliyor !! Bence sen yaşar nurici olmuşun , fazla takılma o tip adamlara ! Sakata gelirsin bak !!

Abi ben yaşarcı,ahmet ci , mehmet ci değilim yahu ! Ben sadece önyargısız düşünerek,kişilerden çok etkilenmeden,kuranı anlamaya çalışan birisiyim !!
İşim olmaz kişilerle !!

Artı bu sana dediğim konuda , çok basit yani ! İlla birinin söylemesine gerek yok !! Maide 6 gayet açık ve net abicim !

Bırak bu işleriiii !! Yaşarcı olmuşun seeeeennn ( gülüyor,gülüyor,sırıtıyor)

Başınız ağrıttıysam affola

Rabbimizin selamı ve rahmeti üzerinize ve üzerimize olsun inşaallah....

Ali Rıza Borazan
9. December 2009, 03:24 PM
Teşekkür aşık 74 Kardeş. sizinle allah duyuracak bu kuranın ününü. şimdiye kadar gizlemişler saklamışlar. güneş balçıkla sıvanmaz devam et allah yar ve yardımcımız olsun.

aşık74
9. December 2009, 04:45 PM
Amin abim. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşaallah.

Ben bu metodu kendime belirledim. Genelde yukarda yazdığım abdest konusu ile diyaloğa giriyorum. Şu ana kadar bu metodu uyguladığım arkadaşlarımda etkili oldu elhamdülillah. :)

Tabiki tavrım ve kişiye yaklaşımım çok yumuşak ve nazikce oluyor.Genelde bu metodu yapdığım kişileri düşünmeye sevk ediyorum diye düşünüyorum.Her hallerinden hissedebiliyorum bunu.
Hatta geçen bir arkadaşıma yaklaştım bu metot ile , gözlerini tavana dikdi !
Düşündü , düşün,düşündü , belki 15-20 saniye ...
Sonra yüzüme baktı ve dedi ki ;

Biraderim,doğru diyorsun aslında yaa,napıyoruz biz !!!! dedi !!!

Olayın özünü anlamıştı,ve bende bunu fırsat bilip anlattım da anlattım :)
Çünkü tava gelmişti biraz :) Elhamdülillah ....

selamlar sevgiler herkese...

Toslunba
9. December 2009, 05:44 PM
Yaşarcı Aşık Abim :) ..Kimseye yaranamadın ,ilk geldiğinde bizde sana nurcu demiştik :) ,nurcularda sana yaşarcı diyor :) . Tüm bunlar İbrahimi olmanın getirileri ve bence edep sınırlarını aşmadığı takdirde çok hoş. Çünkü Allah-ki ondan müstesna hiçbirşey yoktur. Herşey onun hükümranlığındadır -bilerek yada bilmeyerek. Dolayısı ile hiçbir yaratılmışı onu yaratandan gayrı düşünemeyiz. Eğer İnsanı ,onu yaradan ile birlikte düşünür ve yaradanınında sınırlanamaz olduğunu kavrar isek ,insanı - yaratılanlarında sınırlanamayacağını anlarız. Kurulabilecek en basit mantık ile o Allahki çağrılara icap eder ve o sınırlanamaz. Sınırlanamamazlık özgürlük ,gerçek özgürlük ise kulluktur kanımca. Ön yargılar ile yetişmiş bir toplumda sınırlanamayan - tanımlanamayan bir kişi olmak eleştirilmeyi ve iftirayı beraberinde getirecektir. Senin adına çok sevindim. Bu durum sana acı gelsede ileride çok fazla faydasını göreceğinden eminim. Ayrıca muhatap olduğun kişilere karşı bunaldığında af buyur "itin hatırı yoksa sahibinin var" ,ve herşeyin sahibi Allah diyerek edep sınırlarını aşmayacağındanda eminim.
Selametle kal....

aşık74
9. December 2009, 06:37 PM
Yaşarcı Aşık Abim :)

Sorma toslunbacım :( Yaşar'cıda olduk :) Bakalım daha neler olacağım :)
Ama sorun değil benim için..!

..Kimseye yaranamadın ,ilk geldiğinde bizde sana nurcu demiştik :) ,nurcularda sana yaşarcı diyor :)

Valla işin doğrusu , ben hiç nurcu olmadım :) Ama rabbime hamdolsun ki ; bu site'yi tanıdıktan sonra nur landım , diye düşünüyorum :) Bu siteyi ve bir takım düşünceleri anladıktan sonra,araştırmalarım dahada çoğaldı,farklı site ler,farklı kişiler derken.. Yanlışlarımın farkına varmaya başladım.

. Tüm bunlar İbrahimi olmanın getirileri ve bence edep sınırlarını aşmadığı takdirde çok hoş. Çünkü Allah-ki ondan müstesna hiçbirşey yoktur. Herşey onun hükümranlığındadır -bilerek yada bilmeyerek. Dolayısı ile hiçbir yaratılmışı onu yaratandan gayrı düşünemeyiz. Eğer İnsanı ,onu yaradan ile birlikte düşünür ve yaradanınında sınırlanamaz olduğunu kavrar isek ,insanı - yaratılanlarında sınırlanamayacağını anlarız. Kurulabilecek en basit mantık ile o Allahki çağrılara icap eder ve o sınırlanamaz. Sınırlanamamazlık özgürlük ,gerçek özgürlük ise kulluktur kanımca. Ön yargılar ile yetişmiş bir toplumda sınırlanamayan - tanımlanamayan bir kişi olmak eleştirilmeyi ve iftirayı beraberinde getirecektir. Senin adına çok sevindim. Bu durum sana acı gelsede ileride çok fazla faydasını göreceğinden eminim. Ayrıca muhatap olduğun kişilere karşı bunaldığında af buyur "itin hatırı yoksa sahibinin var" ,ve herşeyin sahibi Allah diyerek edep sınırlarını aşmayacağındanda eminim.

Yok , edep sınırlarını kesinlikle aşmam abi ! Yüzüme karşı sapıtmışın deyip tükürseler , genede edebimi bozmam,bozamam..

Çünkü ; benim amacım belli !! Benim amacım islam adına yanlış bildiklerimizi,insanlara bir nebze olsun duyurabilmek.
Azıcıkda olsa kafalarda soru işaretleri bırakabilmek.

Birde işin güzel tarafı şu ; ben ilahiyatcı,hoca,imam vs değilim.
Sıradan bir esnafım,insanlarla haşır neşir liğim çok fazla !Bu bilgileri insanlara iletme imkanım daha fazla yani .

Birde kimse bana diyemezki : Kardeşim sen bu iş ten para kazanıyorsun,sen bunu ideolojiye çevirmişsin !Amacın nedir senin ? vs vs
Bu yöndende rahatım yani,sıradan bir esnaf ım :)

Selametle kal....

Selamlar,sevgiler...

Ali Rıza Borazan
9. December 2009, 07:27 PM
evet aşık 74 kardeş din satmıyor ayakkabı satıyor o yönden anlattığı dinde bir sorun çıkmaz çünkü menfaati yok

hasyetullah
10. December 2009, 03:19 PM
selam.

rabbimiz kur'an-ı kerimin furkan suresinin 5.ayetinde gelen her vahyin yazıldığını mubin olarak bildirmiştir.

Dediler ki: "Öncekilerin masallarıdır bu. Birilerine yazdırdı onu. O ona sabah akşam birileri tarafından yazdırılıyor."

velevki gelen vahşy kyıt altına alınmazsa dinde bir sürü bidatlar çıkar.