PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hıristiyanlara Uyarıdır Bu !!!


SUNDAY
28. September 2008, 12:13 AM
İSA MESİH ALLAH'TIR TANRI'DIR DİYENLER KÜFRE SAPIYORSUNUZ!!
Mâide 17
(Medenî 112) 17 Yemin olsun ki, "Allah Meryem'in oğlu Mesih'tir" diyenler küfre batmışlardır. De ki: "Allah; Meryem'in oğlu Mesih'i, annesini ve yeryüzündeki insanların hepsini helâk etmek istese Allah'a karşı kimin elinde bir güç vardır!" Hem göklerin hem yerin hem de bunlar arasındakilerin mülkü/ yönetimi Allah'ındır. Dilediğini yaratır. Allah her şeye Kadîr'dir.
İSA MESİH ALLAH'IN OĞLUDUR DİYENLER LANETLENİYORSUNUZ!!
Tevbe 30
(Medenî 113) 30 Yahudiler: "Uzeyr, Allah'ın oğludur." dediler; Hıristiyanlar da: "Mesih, Allah'ın oğludur." dediler. Kendi ağızlarının sözüdür bu. Kendilerinden önce inkâr edenlerine sözlerine benzetme yapıyorlar. Allah onları kahretsin! Nasıl da yüz geri çevriliyorlar!
Mâide 18
(Medenî 112) 18 Yahudiler ve Hıristiyanlar dediler ki, biz Allah'ın oğulları ve sevgilileriyiz. De ki: "O halde, niçin size günahlarınız yüzünden azap ediyor?" Hayır, siz de O'nun yarattıklarından birer insansınız. Dilediğini affeder O, dilediğine azap eder. Hem göklerin hem yerin hem de bunlar arasındakilerin mülkü/yönetimi Allah'ındır. Dönüş de O'nadır.
İSA PEYGAMBER ALLAH'IN DEĞİL MERYEM'İN OĞLUDUR!!
Meryem 34
(Mekkî 44) 34 İşte Meryem'in oğlu İsa budur! Hakkında kuşku ve çelişmeye düştükleri şeyin doğrusu bu sözdür.
YÜCE RABBİMİZE BULUNDUĞUNUZ BU ÇİRKİN İTHAMDAN DERHAL VAZGEÇİN!!
Meryem 88
88 "Rahman çocuk edindi." dediler.
89 Yemin olsun ki siz, çok çirkin bir iddiada bulundunuz.
90 Bu söz yüzünden neredeyse gökler çatlayacak, yer parçalanacak, dağlar yıkılıp çökecek;
91 Rahman için çocuk iddia ettiklerinden ötürü.
92 Rahman'a çocuk edinmek yakışmaz.
93 Göklerde ve yerde bulunan herkes, Rahman'a kul olarak gelecektir.
İSA PEYGAMBER KULDUR,İNSANDIR VE BUNDAN UTANMAZ!!
Nisâ 172
(Medenî 92) 172 Ne Mesih Allah'ın bir kulu olmaktan çekinir ne de Allah'a yakınlaştırılmış melekler. Allah'a kulluk ve ibadetten çekinerek kibre saplanan bilsin ki, Allah onların tümünü huzurunda haşredecekir.
Mâide 75
(Medenî 112) 75 Meryem'in oğlu Mesih, bir resulden başkası değildir. Ondan önce de resuller gelip geçmiştir. Onun annesi de özü-sözü doğru biriydi. İkisi de yemek yerlerdi. Bak nasıl açıklıyoruz onlara ayetleri! Sonra bak, nasıl gerisin geri çevriliyorlar!
İSA MESİH ALLAH'IN KELİMESİDİR!!
Âl-i İmrân 45
(Medenî 89) 45 Bir de, melekler şöyle demişti: "Ey Meryem! Allah seni, kendisinden bir kelimeyle muştuluyor. Adı, Meryem'in oğlu İsa Mesih'tir.Dünya ve âhirette yüz akıdır.Allah'a yaklaştırılanlardandır."
ONUN OLUŞUMUNDAKİ MUCİZE BABASIZ OLMASI DEĞİL ALLAH'IN ONUN İÇİN "OL" DEME LÜTFUNDA BULUNMASIDIR!!!
Âl-i İmrân 59
(Medenî 89) 59 Allah katında İsa'nın durumu, Âdem'in durumu gibidir. Onu topraktan yarattı, sonra ona "Ol!" dedi. Artık o, olur.
İSA PEYGAMBERİN YARDIMCISI VE DESTEKLEYİCİSİ OLAN RUHULKUDÜS' Ü (KUTSAL RUH) ÜÇ'LEMENİZE KATARAK ONUDA TANRI YAPTINIZ? KAÇ TANRINIZ VAR SİZİN!!
Bakara 87
(Medenî 87) 87 Yemin olsun ki, Mûsa'ya Kitap'ı verdik. Ve arkasından da resuller gönderdik. Meryem oğlu İsa'ya da açık-seçik deliller verdik ve kendisini Ruhulkudüs'le güçlendirdik. Bir resulün size, nefislerinizin hoşlanmadığı bir şey getirdiği her seferinde büyüklük taslanmadınız mı? Bir kısmını yalanladınız, bir kısmını da öldürüyorsunuz.
Mâide 110
(Medenî 112) 110 Hani, Allah şöyle demişti: "Ey Meryem'in oğlu İsa! Senin ve annenin üzerindeki nimetimi hatırla. Seni Ruhulkudüs'le desteklemiştim, beşikte iken ve erginlik çağında insanlarla konuşuyordun. Sana Kitap'ı, hikmeti, Tevrat'ı, İncil'i öğretmiştim. Benim iznimle çamurdan kuş görünümünde bir şey yaratıyor, içine üflüyordun da o benim iznimle kuş oluyordu. Doğuştan körü, abraşı benim iznimle iyileştiriyordun. Benim iznimle ölüleri çıkarıyordun. İsrailoğullarını senden uzak tutmuştum. Hani, sen onlara açık-seçik ayetleri getirdiğinde, küfre sapanları şöyle deyivermişti: "Açık bir büyüden başka bir şey değil bu."
Bakara 253
(Medenî 87) 253 İşte resuller! Biz onların bazısını bazısına üstün kılmışızdır. Allah, onlardan bazısıyla konuşmuştur. Bazılarını da derecelerle yüceltmiştir. Meryem oğlu İsa'ya açık ayetler verdik ve onu Ruhulkudüs'le güçlendirdik. Allah dileseydi, onların ardından gelenler, açık-seçik mesajlar kendilerine ulaştıktan sonra birbirlerini öldürmezlerdi. Ancak tartışmaya girdiler de içlerinden bazısı iman etti, bazısı küfre saptı. Allah dileseydi birbirlerini öldürmezlerdi. Ne var ki, Allah dilediğini yapıyor.
ÜÇTÜR DEMEYİN!!! SON VERİN!!!BU SİZİN İÇİN DAHA İYİ OLUR!!!
Nisâ 171
(Medenî 92) 171 Ey Ehlikitap! Dininizde aşırılığa gidip doymazlık etmeyin! Allah hakkında gerçek dışı bir şey söylemeyin! Meryem'in oğlu İsa Mesih, Allah'ın resulü ve kelimesidir. Onu, kendisinden bir ruhla beraber Meryem'e atmıştır. Artık Allah'a ve resullerine inanın. "Üçtür!" demeyin. Son verin, sizin için daha iyi olur. Allah Vâhid'dir, tek ve biricik ilahtır. Kendisi için bir çocuk olmasından arınmıştır O. Yalnız O'nundur göklerdekiler ve yerdekiler. Vekil olarak Allah yeter.
RUHULKUDÜS' (KUTSAL RUH) BİR TEK İSA PEYGAMBERİMİZİN DESTEKCİSİ DEĞİL MUHAMMET PEYGAMBERİMİZİN DE YARDIMCISIDIR, KURAN'I MUHAMMET PEYGAMBERİMİZE RABBİMİZDEN RUHULKUDÜS İNDİRMİŞTİR!!
Nahl 102
(Mekkî 70) 102 De ki: "İman edenleri güçlendirip kökleştirmek için ve Müslümanlara bir müjde ve kılavuz olarak, Ruhulkudüs onu, senin Rabbinden indirdi.
Nisâ 163
(Medenî 92) 163 Biz, tıpkı Nûh'a ve ondan sonraki peygamberlere vahyettiğimiz gibi sana da vahyettik. Biz İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, torunlarına, İsa'ya, Eyyûb'e, Yûnus'a, Hârun'a, Süleyman'a da vahyettik. Dâvud'a da Zebur''u verdik.
İSA PEYGAMBER KENDİSİNİ VEYA RUHBANLARINIZI ALLAH'A ORTAK KOŞARSANIZ OLACAKLAR HUSUSUNDA SİZLERİ UYARIYOR!!
Mâide 72
(Medenî 112) 72 Yemin olsun ki, "Allah, Meryem'in oğlu Mesih'in ta kendisidir!" diyenler küfre batmışlardır. Mesih şöyle demişti: "Ey İsrailoğulları, hem sizin Rabbiniz hem de benim Rabbim olan Allah'a kulluk/ibadet edin! Gerçek olan şu ki, Allah'a ortak koşana Allah, cenneti haram kılmıştır. Varacağı yer ateştir onun. Zalimlerin yardımcıları olmayacaktır."
Tevbe 31
(Medenî 113) 31 Allah'ın yanında hahamlarını ve ruhbanlarını da rabler edindiler. Meryem'in oğlu Mesih'i de öyle. Oysa kendilerine, tek olan Allah'tan başkasına ibadet/kulluk etmemeleri emredilmişti. İlah yok o tek Allah'tan başka. Onların ortak koştuklarından arınmıştır O.
SİZ İLK DEĞİLSİNİZ YAHUDİLER DE DAHA ÖNCE SİZİN GİBİ UZEYR PEYGAMBER İÇİN AYNI SÖZLERİ SÖYLEDİLER!!
30
(Medenî 113) 30 Yahudiler: "Uzeyr, Allah'ın oğludur." dediler; Hıristiyanlar da: "Mesih, Allah'ın oğludur." dediler. Kendi ağızlarının sözüdür bu. Kendilerinden önce inkâr edenlerine sözlerine benzetme yapıyorlar. Allah onları kahretsin! Nasıl da yüz geri çevriliyorlar!
YAHUDİLER İSA MESİH'İ SİZ ÖLDÜRMEDİNİZ!!
Nisâ 157
(Medenî 92) 157 "Biz, Allah'ın resulü Meryem oğlu İsa Mesih'i öldürdük" demeleri yüzünden. Oysaki onu öldürmediler, onu asmadılar da; sadece o onlara benzer gösterildi. Onun hakkında tartışmaya girenler, onunla ilgili olarak tam bir kuşku içindedirler. Onların, ona ilişkin bir bilgileri yoktur; sadece sanıya uymaktalar. Onu kesinlikle öldürmediler.
İSA PEYGAMBERİN CANINI ALLAH ALMIŞTIR!!
Âl-i İmrân 55
(Medenî 89) 55 Allah şunu da demişti: "Ey İsa, senin canını alacağım, seni kendime yükselteceğim; seni, inkâr edenlerden uzaklaştırıp arındıracağım. Ve sana uyanları, inkâr edenlerin, kıyamete kadar üstünde tutacağım. Sonra bana olacak dönüşünüz; tartışıp durduğunuz şeyler hakkında aranızda ben hüküm vereceğim."
KURAN'DA, TEVRAT'TA VE İNCİL'DE YAZILI TÜM PEYGAMBERLERİ KABUL ETTİĞİMİZ GİBİ İSA MESİH'İ DE PEYGAMBERİMİZ KABUL EDİYORUZ!!
A’râf 157
(Mekkî 39) 157 Onlar ki, yanlarındaki Tevrat ve İncil'de yazılmış bulacakları ümmî peygambere uyarlar; o onlara iyiliği emreder, kötü ve çirkinden onları alıkoyar. Güzel şeyleri onlara helal kılar, pis şeyleri onlara yasaklar. Sırtlarından ağırlıklarını indirir, üzerlerindeki zincirleri, bağları söküp atar. Ona inanan, onu destekleyen, ona yardım eden, onunla indirilen ışığa uyan kişiler, kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.
Bakara 136
(Medenî 87) 136 Şöyle deyin: "Allah'a, bize indirilene, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, onun torunlarına indirilene, Mûsa'ya ve İsa'ya verilene ve diğer nebilere verilene inandık. Bunlar arasından hiç kimseyi ayırmayız. Biz yalnız O'na/Allah'a teslim olanlarız."
Âl-i İmrân 84
(Medenî 89) 84 De ki: "Allah'a, bize indirilene, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, torunlarına indirilmiş olana, Mûsa'ya, İsa'ya ve diğer nebilere Rablerinden verilmiş bulunana inandık. Onlardan hiçbirini ötekinden ayırmayız. Biz O'na teslim olanlarız."
Mâide 46
(Medenî 112) 46 Ardından o peygamberlerin izleri üzere Meryem oğlu İsa'yı gönderdik. Tevrat'tan yanında bulunanı doğruluyordu. Ona İncil'i verdik. Hidayet ve ışık vardı onda. Tevrat'tan yanında olanı tasdikleyici idi. Doğruya ve güzele kılavuzdu, takvaya sarılanlara bir öğüt.
Âl-i İmrân 52
(Medenî 89) 52 İsa onlardan inkârı sezince şöyle konuştu: "Allah'a gidişte benim yardımcılarım kim?" Havâriler dediler ki: "Biz Allah'ın yardımcılarıyız! Allah'a iman ettik biz!Tanık ol, biz müslümanlarız/Allah'a teslim olanlarız."
İSA PEYGAMBER SORGUYA ÇEKİLMİŞTİR!!
ide 116
(Medenî 112) 116 Allah şunu da söyledi: "Ey Meryem oğlu İsa! Allah'ın yanında beni ve annemi de iki tanrı olarak kabul edin diye insanlara sen mi söyledin?" İsa dedi: "Hâşâ! Tespih ederim seni. Hakkım olmayan bir şeyi söylemek benim haddime değildir. Eğer onu söylemişsem sen onu elbette bilirsin. Sen benim içimde olanı bilirsin ama ben senin zatında olanı bilmem. Çünkü sen, evet sen, gaybları çok iyi bilensin!"
UYDURDUĞUNUZ RUHBANİYETE SAYGILIDA OLAMIYORSUNUZ!!
Hadîd 27
(Medenî 94) 27 Sonra onların eserleri üzere, resullerimizi art arda gönderdik. Meryem'in oğlu İsa'yı da onların ardınca gönderdik. Ona İncil'i verdik; ona uyanların gönüllerine şefkat ve merhamet koyduk. Bir bid'at olarak ortaya çıkardıkları ruhbaniyeti, onlar üzerine biz yazmamıştık. Allah'ın rızasını kazanmak için ortaya çıkardılar. Ama ona gerektiği şekilde saygılı olmadılar. Onların, iman edenlerine ödüllerini verdik. Onlardan çoğu yoldan çıkmış olanlardır.
İSA PEYGAMBERE MUHAMMET (AHMET) PEYGAMBERİN GELECEĞİ MÜJDELENMİŞTİR!!GİZLEMEYİN!!
Saff 6
(Medenî 109) 6 Meryem oğlu İsa'nın da şöyle dediğini hatırla: "Ey İsrailoğulları! Ben size Allah'ın elçisiyim. Benden önce Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek Ahmet adında bir elçiyi müjdeleyici olarak gönderildim." Fakat İsa'nın müjdelediği elçi onlara apaçık deliller getirdiğinde: "Bu, katıksız bir büyüdür!" dediler.
BİR TEK SİZİN TOPLUMUNUZUN CENNETE GİDECEĞİNİ SANMAYIN!! HÜKÜM ALLAH'INDIR
Bakara 111
(Medenî 87) 111 "Yahudi yahut Hıristiyan olandan başkası cennete asla giremeyecek." dediler. Bu, onların hurafeleri/anlamını bilmeden okuyuşları/kuruntularıdır. De ki onlara: "Eğer doğru sözlü iseniz hadi getirin susturucu kanıtınızı!"
Hac 17
(Medenî 103) 17 İman edenler, Yahudiler, Sâbiîler, Hıristiyanlar, Mecusîler ve şirke sapanlar arasında Allah, kıyamet günü ayrım yapacaktır. Allah, her şey üzerine Şehîd'dir, tanıktır.
BİR TEK SİZİN İLİM SAHİBİ OLDUĞUNUZU SANMAYIN!!
Bakara 113
(Medenî 87) 113 Yahudiler: "Hıristiyanlar hiçbir şey üzerinde değil." dediler. Hıristiyanlar da: "Yahudiler hiçbir şey üzerinde değil." dediler. Ve bunlar Kitap''ı da okuyup dururlar. İlimden nasibi olmayanlar da aynen onların sözleri gibi söz etti. Tartışmaya girdikleri şey hakkında, aralarında hükmü, kıyamet günü Allah verecektir.
RABBİMİZE VERDİĞİNİZ SÖZÜ UNUTMAYIN!!!
Mâide 14
(Medenî 112) 14 "Biz Hıristiyanlarız!" diyenlerden de mîsaklarını almıştık. Onlar da öğütlenmek üzere çağırıldıkları şeyden nasiplenmeyi unuttular. Bu yüzden, aralarına kıyamete değin düşmanlık ve şiddetli nefret saldık. Sınaat/teknoloji olarak ürettikleri şeylerin ne olduğunu Allah onlara yakında haber verecektir.
EĞER YUKARIDA YAZILANLARA UYARSANIZ YÜCE ALLAH SİZLERİDE ÖDÜLLENDİRECEKTİR!!
Mâide 82
(Medenî 112) 82 Şu tartışılmaz bir gerçektir ki, insanların iman edenlere en şiddetli düşmanlık duyanlarını, Yahudilerle şirke batanlar bulursun. Şu da tartışılmaz bir gerçektir ki, insanların iman edenlere sevgide en yakın olanlarını "Biz Hıristiyanlarız" diyenler bulursun. Bu böyledir. Çünkü o Hıristiyanlar içinde derin araştırmalar yapan keşişler, kendini Allah'a adamış rahipler vardır. Ve onlar, kibre sapmazlar.
Bakara 62
(Medenî 87) 62 Şu bir gerçek ki, iman edenlerden, Yahudilerden, Hıristiyanlardan, Sâbiîlerden Allah'a ve âhiret gününe inanıp barışa ve hayra yönelik iş yapanların, Rableri katında kendilerine has ödülleri olacaktır. Korku yoktur onlar için, tasalanmayacaklardır onlar.
Mâide 69
(Medenî 112) 69 Şu bir gerçek ki, iman edenler, Yahudiler, Sâbiîler ve Hıristiyanlardan Allah'a ve âhiret gününe inanıp hayra ve barışa yönelik iş yapanlar için korku yoktur. Tasalanmayacaklardır onlar
KÜFÜRE BATMAYAN GERÇEK HIRİSTİYANLAR GELİN HEPBERABER İBRAHİMİN MİLLETİNDEN OLALIM!!
Bakara 135
(Medenî 87) 135 "Yahudi yahut Hıristiyan olun ki doğruya kılavuzlanasınız." dediler. De ki: "Hayır, öyle değil. Şirk ve yozlaşmadan uzak bir biçimde, İbrahim milletinden olalım. O, şirke bulaşanlardan değildi."
Bakara 140
(Medenî 87) 140 Yoksa siz, "İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve torunları Yahudi yahut Hıristiyanlardı" mı diyorsunuz? Söyle onlara: "Siz mi daha bilgilisiniz yoksa Allah mı?" Allah'tan kendine ulaşmış bir tanıklığı gizleyenden daha zalim kim vardır! Allah, yapmakta olduklarınızdan habersiz değildir.
Âl-i İmrân 67
(Medenî 89) 67 İbrahim ne bir Yahudi idi ne de bir Hıristiyan. O, sadece Hanîf bir müslümandı/Allah'a teslim olandı. O müşriklerden değildi.

ankebut
46. Ehlikitap'la, en güzel olan yöntem dışında bir yolla mücadele etmeyin! Onların zulme sapanları müstesna. Şöyle deyin: "Bize indirilene de size indirilene de iman ettik; tanrımız ve tanrınız bir. Ve biz O'na teslim olanlarız."


KUR'AN'IN İNDİRİLİŞ SEBEPLERİNDEN BİRİ "ALLAH ÇOCUK EDİNDİ" DEMENİZDEN ÖTÜRÜ, UYARILMANIZ İÇİNDİR, DERHAL ATALARINIZIN UYDURDUĞU BU ÇİRKİN HİTAMDAN VAZGEÇİN!!! BU SÖZÜ SÖYLEDİĞİNİZDE, RABBİMİZİN DAHA ÖNCEDEN VERİLMİŞ BİR SÜRE SÖZÜ OLMASAYDI, SİZİN YÜZÜNÜZDEN NERDEYSE KIYAMET KOPACAKTI.. RAHMAN ÇOCUĞU OLMASINDAN ARINMIŞTIR..O'NUN HİÇ EŞİ OLMAMIŞTIR Kİ...O KENDİNE NE BİR DİŞİ DOST EDİNMİŞTİR NEDE ÇOÇUK.. HER ŞEYİ O YARATTI..BİR ŞEYİN OLMASI İÇİN O'NUN "OL" DEMESİ YETERLİDİR...İSA MESİH O'NUN KELİMESİDİR..ONUN İÇİN "OL" DEMİŞTİR..O DA OLMUŞTUR...ALLAH' HAKKINDA BİLMEDİĞİNİZ ŞEYLER SÖYLEMENİZ YÜZÜNDEN KAFİR OLDUNUZ...YALANLAR UYDURMANIZ YÜZÜNDEN SİZE CEHENNEMİN YOLU GÖZÜKTÜ...DERHAL TÖVBE EDİP BU HİTAMINIZDAN VAZGEÇİN..RABBİMİZDEN AF DİLEYİN!!!!!
(KEHF suresi 4. ayet)
Ve "Allah bir çocuk edindi" diyenleri uyarsın diye indirdi onu.
Meryem
88. "Rahman çocuk edindi." dediler.
89. Yemin olsun ki siz, çok çirkin bir iddiada bulundunuz.
90. Bu söz yüzünden neredeyse gökler çatlayacak, yer parçalanacak, dağlar yıkılıp çökecek;
91. Rahman için çocuk iddia ettiklerinden ötürü.
92. Rahman'a çocuk edinmek yakışmaz.
93. Göklerde ve yerde bulunan herkes, Rahman'a kul olarak gelecektir.
94. Yemin olsun, O onların hepsini kuşatmış ve tamamını tek tek saymıştır.
95. Ve onların hepsi kıyamet günü O'na tek tek gelecektir.
(BAKARA suresi 116. ayet)
"Allah çocuk edindi." dediler. Haşâ! Böyle bir şeyden arınmıştır O! Tam aksine, göklerdekiler de yerdekiler de O'na aittir. Bunların tümü O'nun önünde boyun bükmektedir.
117. Gökleri ve yeri, güzelliklerle donatarak yaratan Bedî' O'dur. Bir şeyin olmasına karar verdi mi ona sadece "Ol!" der. Artık o, oluverir.

(NİSA suresi 171. ayet)
Ey Ehlikitap! Dininizde aşırılığa gidip doymazlık etmeyin! Allah hakkında gerçek dışı bir şey söylemeyin! Meryem oğlu İsa Mesih, Allah'ın resulü ve kelimesidir. Onu, kendisinden bir ruhla beraber Meryem'e atmıştır. Artık Allah'a ve resullerine inanın. "Üçtür!" demeyin. Son verin, sizin için daha iyi olur. Allah Vâhid'dir, tek ve biricik ilahtır. Kendisi için bir çocuk olmasından arınmıştır O. Yalnız O'nundur göklerdekiler ve yerdekiler. Vekil olarak Allah yeter.

172. Ne Mesih Allah'ın bir kulu olmaktan çekinir ne de Allah'a yakınlaştırılmış melekler. Allah'a kulluk ve ibadetten çekinerek kibre saplanan bilsin ki, Allah onların tümünü huzurunda haşredecekir.

(EN'ÂM suresi 101. ayet)
Gökleri ve yeri yaratıp donatan Bedî' O'dur! Nasıl çocuğu olur O'nun, kendisinin bir eşi olmadı ki! Her şeyi O yarattı ve her şeyi en iyi şekilde bilen de O'dur!
102. Rabbiniz Allah işte budur! İlah yok O'ndan başka. Her şeyin yaratıcısıdır, Haalik'tir O. O'na kulluk/ibadet edin! O her şeye Vekîl'dir.
103. Gözler onu fark edip kavrayamaz. Oysaki O, gözleri görür/bilir. O Latîf'tir, lütfu çok olduğu halde kendisi görülemez; Habîr'dir, her şeyden haberdardır.



(İSRÂ suresi 111. ayet)
Şöyle de: "Hamt, o Allah'a özgüdür ki, çocuk edinmemiştir; mülk ve yönetiminde ortağı yoktur; âcizlik yüzünden dost edinmemiştir." Ve tekbir edip yücelt O'nu!


(ENBİYÂ suresi 26. ayet)
"Rahman çocuk edindi" dediler. Hâşâ, bundan arınmıştır O! Onlar, lütuflandırılmış kullardır.

(MÜ'MİNÛN suresi 91. ayet)
Allah, çocuk filan edinmemiştir. O'nunla beraber herhangi bir ilah da yoktur. Eğer böyle olsaydı, her ilah kendi yarattığını yok ederdi ve mutlaka biri ötekine üstün gelmeye çalışırdı. Allah'ın şanı onların nitelendirmelerinden yücedir, arınmıştır.
(FURKÂN suresi 2. ayet)
Göklerin ve yerin mülk ve saltanatı yalnız O'nundur. Çocuk edinmemiştir O. Mülk ve saltanatında ortak yoktur O'na. Herşeyi yaratmış ve herşeye bir ölçü ve oluş tarzı takdir etmiştir.


(ZÜMER suresi 4. ayet)
Eğer Allah bir çocuk edinmek isteseydi, yaratmakta olduklarından dilediğini seçerdi. Böyle birşeyden arınmıştır O. Allah'tır, Vahid'dir, Kahhar'dır O.
(ZUHRUF suresi 81. ayet)
De ki: "Eğer Rahman'ın bir çocuğu olsaydı, ona kulluk edenlerin ilki ben olurdum."


(CİN suresi 3. ayet)
"Rabbimizin adı/kudreti/işi/gayreti çok yücedir. O, ne bir dişi dost edinmiştir ne de bir çocuk."
(YÛNUS suresi 68. ayet)
"Allah çocuk edindi!" dediler. Hâşâ! Allah bundan arınmıştır! O Ganî'dir, hiçbir şeye muhtaç olmaz! Göklerdekiler de yerdekiler de O'nundur. Elinizde, söylediğinize ilişkin hiçbir kanıt yok. Allah hakkında bilmediğiniz şeyi mi söylüyorsunuz?

69. De ki: "Allah hakkında yalan düzüp iftira edenler iflah etmeyeceklerdir!"
70. Dünyada biraz nimetlenme, ardından dönüşleri bize! Sonra biz, inkâr ettikerinden ötürü şiddetli azabı onlara tattıracağız.