PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hz. Kur’an islam'ının en büyük düşmanları


EVVAB_İNSAN
27. September 2008, 05:02 PM
HZ. KUR’AN İSLAM'ININ EN BÜYÜK DÜŞMANLARI

Kendi hegemonyalarını sürdürmek, kadın sömürülerine devam etmek isteyenler, SÜNNİ MEZHEBİNİ hâkim kılmak için ŞERİAT naraları atanlar, ne yazık ki KUR’AN'A dayalı İSLAMİYET'İN en büyük düşmanlarıdırlar. KUR’AN'IN İSLAM'INI anlatanlara ateistlerin göstermediği düşmanlığı bu kesim sergilemektedir.

Bunun sebebi basittir: KUR’AN'IN İSLAM'I, bu kesimin sömürü aracı olarak kullandıkları DİNİN söyledikleri gibi olmadığını; yönetim şekillerini, kadına bakışlarını, baskıcı idare biçimlerini KUR’AN'A göre değil örflerine, heva ve heveslerine, Arap geleneklerine göre oluşturduklarını göstermektedir.

Bu kesim tek sömürü araçları olan DİN ellerinden alınınca bunu alanlara YAHUDİ, MASON, SAPIK, AJAN gibi sözlü ve fiili saldırılarda bulunmakta ve güneşi balçıkla sıvamaya çalışmaktadırlar. Kısacası bu kesim başarısızlıklarını kendilerinde arayacaklarına MASONLARA, YAHUDİLERE, AJANLARA, dış güçlere sorumluluğu yükleyip eksikliklerini, yetersizlik-lerini örtme gayretindedirler.

Türkiye’yi ele alırsak HANEFİ MEZHEBİ eleştirdiğimiz KUR’AN dışı oluşumun en önemli temsilcisidir. Laiklik ile halifeliğin kaldırılmasıyla aslında KUR’AN'IN İSLAM'INA değil, SÜNNİ HANİFİ MEZHEBİNİN ŞERİATINA ve SÜNNİLİĞİN

HALİFELİĞİNE DARBE İNDİRDİ.

Daha sonra KUR’AN'IN Türkçe'ye çevrilip anlaşılması da sağlanarak; ŞEYHLERİN, DERVİŞLERİN kukla ve PARONAYAK üretme merkezi olan DERGÂHLAR ve TARİKATLAR kapatılarak, KUR’AN'IN DİNİNİN ortaya çıkması için gerekli zemin oluşturuldu. Fakat LİKLİĞİN yanlış uygulamalarının hazırladığı zemin, pusuda bekleyen Arap örflerinin, MEZHEPLERİN DİNİNİN yeniden hortlamasına sebebiyet verdi.

Günümüzde ise KUR’AN'IN DİNİ için yeniden bir rüzgâr yakalandığı kanaatindeyiz. Özel medyanın serbest tartışma ortamını yaratması ve bu medya ile birçok yere ulaşılabilmesi en büyük avantajdır. İNŞALLAH her kesimden herkesin KUR’AN'A dayalı İSLAM’A sahip çıkmasıyla DİN örflerden, Arap geleneklerinden, uydurmalardan arınacaktır.

En büyük dezavantaj ise Diyanet'in, imam hatiplerin, ilahiyat fakültelerinin ağırlıklı olarak HANEFİ MEZHEBİNİN kontrolünde olmasıdır. İmam hatiplerde HANEFİ MEZHEPÇİ hocalarca, HANİFİ MEZHEPÇİ olarak yetiştirilen ve HANİFİ MEZHEBİ ağırlıklı kadrolarca yönetilen Diyanetçe ulusun dört bir yanına gönderilen İMAMLAR, İSLAM diye HANEFİ MEZHEBİNİ anlatmakta ve böylece HANEFİ MEZHEBİ varlığını devam ettirebilmektedir.

Oysa bu ülkede MEZHEPLERLE DİNİ ilişkilendirmeden, sırf KUR’AN'DAN DİNİ anlamaya çalışan geniş bir KİTLE DE VARDIR. Bu kitle verdikleri vergilerle HANEFİ MEZHEBİNİ genişletmeyi arzu etmemektedir.

Derleme; (UYDURULAN-DİN KUR'AN'DAKİ DİN. İstanbul yayınevi.)