PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hanifler com bulundugu din yıkıldı


nuh
18. July 2009, 09:51 PM
(Araf)139. Şüphesiz bunların içinde bulundukları din yıkılmıştır, yapmakta oldukları da bâtıl-dır. 166. Kibirlenip de kendilerine yasak edilen şeylerden vazgeçmeyince onlara: Aşağılık maymunlar olun! dedik. 177. Âyetlerimizi yalanlayan ve kendilerine zulmetmiş olan kavmin durumu ne kötüdür! (Enbiya)53. Dediler ki: Biz, babalarımızı bunlara tapar kimseler bulduk.58. Sonunda İbrahim onları paramparça etti. Yalnız onların büyüğünü bıraktı; belki ona müracaat ederler diye. 106. İşte bunda, bize kulluk eden bir kavim için bir mesaj vardır.(İbrahim) 7. Hatırlayın ki Rabbiniz size: Eğer şükrederseniz, elbette size nimetimi artıracağım ve eğer nankörlük ederseniz hiç şüphesiz azabım çok şiddetlidir! diye bildirmişti.(Kasas) 51. Andolsun ki biz, düşünüp öğüt alsınlar diye, sözü vahyi birbiri ardınca yetiştirmişizdir aralıksız vahiylerimizi göndermişizdir. (Furkan)39. Onların her birine uymaları için misaller getirdik; ama öğüt almadıkları için hepsini kırdık geçirdik.(Meryem) 16. Kitap'ta Meryem'i de an. Hani o, ailesinden ayrılarak doğu tarafında bir yere çekilmişti. 41. Kitap'ta İbrahim'i an. Zira o, sıdkı bütün bir peygamberdi.(kamer) 6. Çağıranın görülmemiş bir şeye çağırdığı gün, sen de onlardan yüz çevir.

Toslunba
18. July 2009, 11:30 PM
Nuh kardeş ben anlayamadım tam olarak. Hanifler.com u temsilen biz bir din buldukta bulduğumuz din yıkıldımı? Astığınız ayetlerse sanki hanifliği işaret ediyor şeklinde anlıyorum. Açıklarsanız sevinirim.
Sağlıcakla kalın.

aşık74
20. July 2009, 02:53 PM
Nuh bey ; üstteki sorunun cevabını bende merak ettim :)

sevgiler...

HanifTürk
20. July 2009, 08:03 PM
Bende merak ettim şimdi saygılar

nuh
27. July 2009, 08:00 AM
(Mülk)20. Rahmân olan Allah'a karşı şu size yardım edecek askerleriniz hani kimlerdir? İnkârcılar ancak derin bir gaflet içinde bulunmaktadırlar. 22. Şimdi düşünün bakalım, yüz üstü kapanarak yürüyen mi varılacak yere daha iyi erişir, yoksa doğru yolda düzgün yürüyen mi? (Müminun)17. Andolsun biz, sizin üstünüzde yedi yol yarattık. Biz yaratmaktan habersiz değiliz.(Şura) 35. Böylece âyetlerimiz üzerinde tartışanlar, kendilerine kaçacak bir yer olmadığını bilsinler.

HanifTürk
28. July 2009, 10:22 AM
Yani cevap bumu ne demek istiyorsunuz açıkça yazınız ki bizlerde sizlere cevap verelim saygılar ile

nuh
28. July 2009, 03:29 PM
(Ankebut)41. Allah'tan başka dostlar edinenlerin durumu, örümceğin durumu gibidir. Örümcek bir yuva edinir; halbuki yuvaların en çürüğü şüphesiz örümcek yuvasıdır. Keşke bilselerdi!43. İşte biz, bu temsilleri insanlar için getiriyoruz; fakat onları ancak bilenler düşünüp anlayabilir. 49. Hayır, o Kur'an kendilerine ilim verilenlerin sînelerinde yer eden apaçık âyetlerdir. Âyetlerimizi, ancak zalimler bile bile inkâr eder. (Mülk)18. Andolsun ki, onlardan öncekiler de bunu yalan saymışlardı; ama benim karşılık olarak verdiğim azap nasıl olmuştu!(Kalem)33. İşte azap böyledir. Ahiret azabı ise elbette daha büyüktür. Keşke bilselerdi! (Hakka)35. Bu sebeple, bugün burada onun candan bir dostu yoktur.

Toslunba
28. July 2009, 09:07 PM
Nuh kardeşim astığınız ayetler hep hanif düşünceyi destekliyor şeklinde yorumluyorum. Ancak yorum şahsidir ve genele mal edilemez. Belki siz farklı yorumluyorsunuzdur. Hanifliğe işaret ettiğini düşündüğüm ayetler ilede konu başlığı tezat oluşturuyor gibi. Ben halen bu konu başlığını anlayamadım :( ...
Sağlıcakla kalın.

nuh
28. July 2009, 09:35 PM
(Araf)198. Onları doğru yola çağırmış olsanız işitmezler. Ve onları sana bakar görürsün, oysa onlar görmezler. 176. Dileseydik elbette onu bu âyetler sayesinde yükseltirdik. Fakat o, dünyaya saplandı ve hevesinin peşine düştü. Onun durumu tıpkı köpeğin durumuna benzer: Üstüne varsan da dilini çıkarıp solur, bıraksan da dilini sarkıtıp solur. İşte âyetlerimizi yalanlayan kavmin durumu böyledir. Kıssayı anlat; belki düşünürler. 139. Şüphesiz bunların içinde bulundukları din yıkılmıştır, yapmakta oldukları da bâtıl-dır.(Mültehine)4. İbrahim'de ve onunla beraber olanlarda, sizin için gerçekten güzel bir örnek vardır. Onlar kavimlerine demişlerdi ki: «Biz sizden ve Allah'ı bırakıp taptıklarınızdan uzağız. Sizi tanımıyoruz. Siz bir tek Allah'a inanıncaya kadar, sizinle bizim aramızda sürekli bir düşmanlık ve öfke belirmiştir.» Şu kadar var ki, İbrahim babasına: «Andolsun senin için mağfiret dileyeceğim. Fakat Allah'tan sana gelecek herhangi bir şeyi önlemeye gücüm yetmez» demişti. O müminler şöyle dediler Rabbimiz! Ancak sana dayandık, sana yöneldik. Dönüş de ancak sanadır.

Toslunba
28. July 2009, 10:03 PM
Ben yine hanif bir yaklaşım gördüm ,hem de en alasından ki -nefsine/benliğine bile uyma sadece Allah'a uy denildiği kanısındayım. Dışardaki putlarla iş bitmiyor ,içeridekiler daha sinsi ve tehlikeli gibi bir mana vardim şahsen. Ama siz ne anladınız bu ayetlerden hala soru işareti...Neyse ,inşallah zamanla sizin bu ayetlerden anladıklarınızı anlarız.
Sağlıcakla kalın.

Miralay
3. May 2010, 11:58 AM
Nuh kardeş iyi hoş yazıyorsun da başlığa bir anlam veremedim.