PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hadis Mantık çelişkileri


EVVAB_İNSAN
27. September 2008, 04:16 PM
1. YERYÜZÜNÜN ÜSTÜNDE OLDUĞU BALIĞIN CİĞERİ

HADİS: “Yeryüzü balığın sırtındadır. Cennete girecekler ilk olarak bu balığın ciğerinden yiyecektir.” BUHARİ 3/51

KUR’AN’IN dünyanın yuvarlaklığına, Dünya’nın, Güneş ve Ay’ın hareketlerine, uzayın yaratılışına dair mükemmel izahlarına karşı HADİSLERDEKİ dünyanın öküzün ve balığın üzerinde olduğu saçmalığını tevil edenler (yorumla geçiştirmeye çalışanlar), balığın ciğerinden yenmesini ve balığın sallanıp deprem yapmasını nasıl tevil edecekler? Bu konuya açıklık getirecek arkadaşlar lütfen şu konuya da açıklık getirsinler. Bir HADİSTE Arş’ın 8 dağ keçisinin sırtında olduğu söyleniyor. (Bakın Ebu Davut Sünnet 19, Tirmizi HADİS no: 3320, İbni Mace Mukaddime 193) Bu dağ keçileri acaba nasıl keçilerdir? Ayrıca dağ keçilerinden bahseden HADİSTE yer ile gök arasının ya yetmiş bir, ya yetmiş iki, ya yetmiş üç yıllık mesafe olduğu geçiyor. Bu mesafe acaba yürüyerek yetmiş üç yıl mı, yoksa deve üstünde yetmiş üç yıl mı?

2. ALLAH = ZAMAN, HİÇ OLUR MU?

HADİS: Peygamber’e ALLAH’IN yerleri ve göğü yaratmadan önce nerede olduğu soruldu, Peygamber ; “Bir bulut içerisinde idi, üstü hava, altı hava idi.”dedi. Hanbel 4/11

HADİS: ALLAH zamandır. MUVATTA 56/3

Niye bu tarz saçma izahlar KUR’AN’DA geçmiyor da hep HADİSLERDE var? Dört hak MEZHEP diye sunulan MEZHEPLERDEN birinin kurucusu HANBELÎ’DİR ve HADİS kitabı HANBEL de ona aittir. İkinci HADİS kitabı da yine dört MEZHEPTEN birinin kurucusu olan MALİK’İN MUVATTA’SIDIR. Yukarıdaki iki HADİSİ kitaplarına alanların kurdukları MEZHEPLER de ortadadır. Atomlardan oluşan hava da, maddenin değişiminden ibaret zaman da madde ile beraber yaratılmıştır. “ALLAH’IN kendisi zamandır, ALLAH bulutta idi etrafı ise havaydı” diyenlerin bilgi seviyeleri ve KUR’AN’I hiç anlamadıkları, hava ve zamanın ne olduğundan habersiz oldukları da ortadadır.

3. HZ. MUSA AZRAİL’İ TOKATLADI MI?

HADİS: Ölüm meleği Musa’ya gelerek: “RABBİNE İCABET ET” dedi. Bunun üzerine Musa ölüm meleğinin gözüne tokat vurarak onu çıkarttı. Melek hemen ALLAH’A dönerek “Sen beni ölmek istemeyen bir kuluna göndermişsin, o benim gözümü çıkardı” dedi. Sahihi Müslim 10/176

Mantıkla hiç bağdaşmayan bu HADİS aynı zamanda HZ. MUSA’YA hakarettir. ALLAH’IN üstün AHLAKLI bir RESULU nasıl olur da ölümden kaçar. Üstelik de MELEĞİN gözünü kör edip ölümden kurtulur. Hiçbir yanlışı olmayan HADİS kitabı diye tanıtılan MÜSLİM’DE ve diğer meşhur HADİS kitaplarında bu HADİS geçmektedir. Bu HADİSİ doğru diye kitaplarına alanların hiç şüphesiz hiçbir HADİSİNEDE, hiçbir sözüne de güven olmaz.

4. RESULULLAH EFENDİMİZ, HİÇ ZALİM OLUR MU?

UREYNE ve UKEYLE kabilelerinden bir grup MEDİNE’YE gelerek MÜSLÜMAN oldular. MEDİNE’NİN havası onlara dokununca RESULULLAH onlara deve sidiği içmelerini öğütledi. Adamlar develeri dağıttılar ve çobanı da öldürdüler. RESULULLAH onları yakalattı, ellerini ve ayaklarını kesti, gözlerini oydu, çölde susuz ölüme terk etti. Biz onlara su vermek isteyince, RESULULLAH bizi engelledi. BUHARİ Tıp5/1, HANBEL 3.107.163

Gözleri oymak, çölde susuz ölüme terk etmek hangi KUR’AN ayeti ile bağdaşır. Kendi yaptıkları canilikleri hoş göstermek için bu HADİSİ uyduranlar, RESULULLAH’I cani gibi gösterip, RESULULLAH’A hakaret etmiş oluyorlar.

5. YANGIN NASIL SÖNER

HADİS:“Yangın gördüğünüzde tekbir getiriniz, zira tekbir (ALLAHUEKBER DEMEK) onu söndürür. RAMUZEL HADİS RAMUZEL HADİS diğer HADİS kitapları kadar ünlü olmadığı için, bu kitabımızda RAMUZEL HADİS’TEN HADİSLERE az yer verdik. Fakat ülkemizde en çok satan HADİS kitaplarından biri de bu kitaptır ve alıntıladığımız HADİS gibi birçok HADİSİ içermektedir. Eğer bu HADİSİ birileri doğru kabul ederse itfaiye ekipleriyle beraber (Belki de itfaiye ekibi olmadan) TEKBİR getirecek bir koroyu da yangın yerine götürmeleri gerekirdi.

6. CİNSEL MÜNASEBETLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİR UYARI

HADİS: “Sizden birisi cinsel münasebette bulunduğu zaman eşinin cinsel organına bakmasın, zira cinsel organa bakmak körlüğe sebep olur.” Feyzul Kadir 1326

Bu garip uydurmayla DİNLE dalga geçmek isteyenlerin eline ilginç bir malzeme verilmiştir. Belki de bu HADİSİ uydurarak RESULULLAH’A iftira edenin amacı da DİNLE dalga geçmekti. İnsanların hayatına ve cinselliğine KUR’AN’IN getirmediği zorlukları ve yasakları getirmek, insanlığa yapılmış bir zulümdür. Cinsel hayatı kısıtlayıcı bu tür HADİSLERE karşın, RESULULLAH’IN ve arkadaşlarının cinsel hayatını olağanüstü bir tarzda anlatan münasebetsiz HADİSLER de vardır.

Bu HADİSLERDEN birine göre sahabeler HACC’I bitirip, kadınlarına yöneldiklerinde cinsel organlarından spermler damlıyordu. (Buhari, Hacc, 81; Müslim Hacc, 141) Diğer bir HADİSE göre RESULULLAH efendimiz 30 erkeğin cinsel gücüne sahipti (Sahihi Buhari). Başka bir HADİSE göre ise RESULULLAH nerede güzel bir kadın görse hemen eve koşar, hanımı Zeynep’le cinsel ilişkiye girerdi. (Buhari, Hibe, 8). Bu HADİSLERİ kabul etmek mi, yoksa reddetmek mi RESULULLAH’A saygısızlıktır, KARAR SİZİN! Saygıdeğerler…

7. CERAHAT YALAYAN KADIN

HADİS: “Eğer erkeğin tepesinden tırnağına kadar cerahat aksa, kadın da bunları ağzı ile temizlese, yine de erkeğin hakkını ödemiş olmaz.” İbni Hacer el Heytemi 2/121

Geleneksel İSLAM’DA en çok HADİS uydurulan konuların başında kadınlarla ilgili konular gelmektedir. KUR’AN’DA, kadınlara yönelik kendi bakış açılarını bulamayıp, kadınları sokmak istedikleri şekli DİNSELLEŞTİRMEK isteyenler, bol bol HADİS uydurmuşlardır.

8. NE YAPTIN EY KEÇİ?

HADİS: “Zina yapan evlilerin taşlanarak öldürülmelerini emreden ayet Hz. Ayşe’nin döşeğinin altındaki sayfada yazılı bulunuyordu. RESULULLAH ölünce Hz. Ayşe onun gömülme işlemleri ile meşgulken, evin açık kapısından içeri giren bir keçi o sayfayı yedi. Böylece taşlayarak öldürme cezası KUR’AN’DAN çıktı. Ama hükmü devam etmektedir.” İbni Mace 36/194,Hanbel 3.61.5.131

Bu HADİS ve taşlayarak öldürmeyi savunan diğer saçma HADİSLER DİNİMİZE büyük zarar vermişlerdir. Bu HADİSLERLE:

1. KUR’AN’IN zina edenlerle ilgili hükmü iptal edilmektedir.
2. KUR’AN’IN hükmüne ilaveten yeni bir hüküm getirilmektedir.
3. KUR’AN’IN eksik olduğu iddia edilmektedir.
4. KUR’AN’I eksiltenin bir keçi olduğu gibi bir saçmalık savunulmaktadır.

KUR’AN’I yeterli kabul etmemenin sonucunda, en ünlü HADİS kitaplarına uydurma HADİSLER sokarak savunulan bu inanılmaz iddiayı, önemine binaen ilerdeki yazılarımızda özel olarak işleyeceğiz.

9. NE TAŞTIR BU TAŞ?

HADİS: “Hacerül Esved cennettendir. O kardan daha beyaz idi ve müşriklerin günahı onu kararttı.” Hanbel 1/307

HADİS: “Hacerül Esved ALLAH’IN yeryüzündeki sağ elidir. Onunla insanlardan dilediği ile tokalaşır.” Camiüs Sağır 1/151

HACERÜL ESVET taşı için uydurulan bu tip HADİSLER, HAC sırasında KÂBE’DE ilkel hareketlerin sergilenmesine sebep olmaktadır. HACERÜL ESVED taşına dokunmak için birbirini ezenleri DİNİMİZİ bilmeyenler görse, bazı insanların bu taşı put edindiklerini bile zannedebilirler.

Bu HADİSLER daha evvel de alay konusu olmuştur. HADİSLERİN güvenilmez olduğunu ABBASİLER döneminde savunup, sonra siyasi konjonktürde yok olan MUTEZİLER: “Bu HADİSE göre HACERÜL ESVED denen taş müşriklerin günahı yüzünden KÂBE putperestlerin elinde iken karardıysa, şimdi Kâbe MÜSLÜMANLARININ elinde olduğuna göre bu taşın beyazlaması gerekir.” diyerek bu HADİSİ savunanlarla alay etmişlerdir.

10. GEL DE ÇIK İŞİN İÇİNDEN!

HADİS: “Kalbinde hardal tohumu kadar kibir bulunan cennete giremez. Yine kalbinde hardal tohumu kadar iman olan da cehenneme giremez.” Buhari 81/51
Kişiyi en ufacık fiilinde cennete gönderen bir sürü HADİS vardır. Kişiyi en ufacık bir fiilinde cehenneme gönderen de birçok HADİS vardır. Bu mantıksız yaklaşımlar kimi zaman yukarıdaki örnekte olduğu gibi tek bir HADİSTE de buluşabilmektedir.

RESULULLAH’A yapılabilecek en büyük hakaret bu HADİSLERİ onun söylediğini söylemektir. RESULULLAH’IN bize tek yazdırdığı, mesaj olarak ALLAH’TAN getirdiği KUR’AN DİNİMİZİN TEK KAYNAĞIDIR.
A
nd olsun ki size hatırlatıcı bir kitap gönderdik. Hala AKLINIZI çalıştırmayacak mısınız? 21/Enbiya Suresi 10

Derleme; (UYDURULAN-DİN KUR'AN'DAKİ DİN. İstanbul yayınevi.)