PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evliya aldatmacası


EVVAB_İNSAN
26. September 2008, 04:25 PM
EVLİYA ALDATMACASI

…Bu kitap onunla uyarman için ve inananlara hatırlatıcı olarak indirildi. Öyleyse bundan dolayı göğsünde bir sıkıntı olmasın. …RABBİNİZDEN size indirilene uyun. O’ndan başka evliyaya (dostlara) uymayın. Ne kadar az hatırlıyorsunuz? Araf Suresi/2/3

YÜCE ALLAH HZ. KUR’AN’A uymamızı ister. O’ndan başka EVLİYAYA uymamamızı söyler. Oysa günümüzde hurafelerle dolu birçok kitabın yazarı HZ. KUR’AN’DA kullanılan “EVLİYA” kelimesiyle isimlendirilip kitapları MARİFETNAME diye, İLMİHAL kitabı diye, HADİS, TEVSİR, MEZHEP kitabı diye satılmaktadır.

HZ. KUR’AN’IN insanların uyduğu yanlış adres olarak EVLİYAYI göstermesi ve günümüzde HZ. KUR’AN dışı kaynak ve insanlara uyanların bu kaynak ve yazarları HZ. KUR’AN’DA geçen aynı kelimeyle isimlendirmeleri ilginçtir.

(“EVLİYA” Arapça’daki “VELİ” kelimesinin çoğulu olup “DOSTLAR” demektir.) HZ. KUR’AN’IN kelimeleri bu şekilde kullanmasına rağmen MEZHEPÇİ zihniyet kendi MEZHEP büyüklerinin EVLİYALIK delillerini göstererek (!) (HZ. KUR’AN’IN bu tarz kullanımına karşın MEZHEPÇİ edebiyatında EVLİYA kelimesi İNSANÜSTÜ, adeta SÜPERMEN kişi manasında kullanılır) onların eserlerinin de DİNİN kaynağı olduğunu ispatlamaya gayret eder.

Para için önüne geleni basan yayınevleri, aklından her geçeni yazan yazarlar, bunları rekortmen yapan cahil alıcılar, HZ. KUR’AN’I REHBER yerine üfürük uygulayıcısı yapanlar oldukça, halimiz bakalım ne olacak!.. Hele bir de bu üfürükçüleri DİN adamı, HOCA sananlar yok mu?...

Bu üfürükçülere gidip muskasına, göbeğine efsunlu dualardan yazdırıp medet umanlar... Bunlara paraları verip şifa isteyenler, fakat YÜCE ALLAH yolunda ZEKÂTA geldi mi üfürüğe harcadığının yarısını harcamayanlar...

Kurşun dökmeye üşenmeyip, namaz (salat) söz konusu olduğunda üşenenler... HZ. KUR’AN’I 40 bohça içinde duvarda tutup, eline alıp manasını anlamak, hayatın REHBERİ yapmak için okumayanlar.
Derleme; (UYDURULAN-DİN KUR'AN'DAKİ DİN. İstanbul yayınevi.)

PİLOT
27. September 2008, 01:07 PM
selamlar,

Bikaç bişeyde ben ekliyeyim.

evliyâ denilen bu insanlar hakkındaki inanışlardan bazıları şunlardır.

1- Bunlar masum, günahsız, yüce ve yanılmaz şahsiyetlerdir; kutsal birer kişiliğe sahiptirler.
2- Gizliyi ve özellikle gönüllerden geçenleri bilirler.
3- Duaları makbûldür; ne dilerlerse Allah o dileği yerine getirir.
4- Aynı anda birkaç yerde bulunabilirler.
5- İslam ordularının ön saflarında düşmana karşı çarpışır ve zafer sağlarlar.
6- En uzak mesafeleri en kısa bir zamanda kat ederler.” V.b. (Tarikatta Rabıta ve Nakşibendilik, Yazan Ferid Aydın, Ekin Yayınları, kasım 1996 baskısı, sayfa 286- 287 ).

Bu özelliklere baktığımızda ne kadar İSLAM dışı özellikler olduğu anlaşılıyor...tam bi ALLAH il aldatma.

Hepsi zırva olmasına rağmen en bozulduğumda 5. maddedir.

Neden bu kişiler yıllardır soykırıma uğrayan Filistinlilere yardım etmez ? Saf değiştirip yahudimi oldular ?

Yooo ,maksat değerli komutanların zaferlerini küçültmektir.Çanakkale destanını ,Kıbrıs zaferini sözüm ona hep onlar yaptırmıştır ve bununla ilgili masallar düzerler ve malum medya da bunları filim yapıp saf halkı gözyaşları içinde ağlatır.